Hirdetés

RX 590 GME – egy újabb bőr?

Állítólag egy újabb variánst készítenek elő az AMD-nél a Polarisból, mely alacsonyabb órajellel rendelkezne a normál változatnál.

Úgy látszik, hogy az AMD szeretné pénzzé tenni valamennyi megmaradt Polaris GPU-ját, még azokat is, amelyek nem mentek át a teszteken – legalábbis erre utal az az információ, mely szerint a cég egy újabb, RX 590 GME nevű GPU-val kívánja megbombázni partnereit.


(forrás: EXPreview) [+]

Az új(?) változat paramétereiről egyelőre nem sokat tudni, azt leszámítva, hogy a normál 590-hez képest alacsonyabb órajelen üzemel: az eddig bejelentett, kínai piacra szánt kártyák közül például az ASRock Phantom Gaming Radeon RX 590 GME 8G OC a 1385 MHz-es alap- és 1413 MHz-es boost órajelet kapott, szemben a GME nélküli változat 1469/1591 MHz-es frekvenciáival. A számolóegységek száma egyébként továbbra is 2304, mindezek alapján pedig a várható teljesítmény valahol az RX 580 és 590 között lehet majd – ha jól húzható példányt fogunk ki, akkor az utóbbi szintje is elérhetőnek tűnik.

Az ASRock mellett egyébként a Sapphire, az XFX és a PowerColor is rendelkezik ilyen GME-s modellel, melyek mindannyian március 9-étől lesznek elérhetők, átszámítva körülbelül 52 000 és 56 000 forint közötti árakon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés