Rugalmasabbá válik az SLI

Hirdetés

Az NVIDIA SLI technológiája két videokártya szimultán működtetése révén csaknem megduplázhatja a grafikus rendszer teljesítményét – igaz, csupán megfelelő feltételek teljesülése esetén. Ezek közé tartozik, hogy a két kártyának nemcsak azonos típusúnak kell lennie, de azonos gyártótól is kell származnia, és a sebesség növekedése csak a meghajtóprogram által támogatott alkalmazásokban figyelhető meg. Bár az ATI jóval később jelentette be kétkártyás CrossFire technológiáját, sikerrel kerülte meg a konkurensnél meglévő kritériumokat, így azok számára is rugalmasabb megoldást kínál, akik esetleg csak hosszabb idő után szeretnék egy második 3D-gyorsítóval bővíteni konfigurációjukat.

Mindezt a hírek szerint az NVIDIA sem nézi tétlenül, és folyamatosan dolgozik az SLI praktikusabbá tételén. A ForceWare meghajtócsomag jövő hétre várt 75-ös verziójába a hírek szerint több SLI profil kerül a játékok számára, és közvetlenül lehet állítani az SLI üzemmódot. A meglévő alkalmazásprofilok a frissítéskor megtarthatók, de telepítéskor kívánságra újakra is cserélhetők. A következő drivergeneráció immár Linux alatt is használhatóvá teszi az SLI-t. Július elején azután újabb változat érkezik, amely javít az élsimításon, és 16-szoros AA filterezést biztosít SLI kettősfogatok számára.

A Golem.de információi szerint a következő nagy ugrás az ősszel megjelenő 80-as driververzióval következik be, amellyel kiküszöbölhetővé válik a videokártyák BIOS-ának összehangolása, magyarul lehetőség nyílik különböző gyártók által készített grafikus kártyák párosítására, vagy akár a két 3D-gyorsító eltérő túlhajtására. Egy sajtótájékoztatón a NVIDIA a beszámoló szerint azt is kifogásolta a konkurens CrossFire-ben, hogy egy 12 futószalagos master kártya és egy 16 futószalagos második kártya egyidejű alkalmazásakor utóbbinál automatikusan 12-re csökken az aktív pipeline-ok száma. A kijelentés azt valószínűsíti, hogy az NVIDIA kártyáit a jövőben még szabadabban lehet majd kombinálni...

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés