Rugalmas USB-elosztót mutatott be az SMSC

Hirdetés

A New York állambeli székhelyű SMSC chiptervező vállalat egy újfajta vezérlővel állt elő, amely rugalmasabbá teheti USB-s eszközök használatát. Az USB MultiSwitch Hub (USB2524) nevű lapka érdekessége, hogy a köré épített elosztóhoz két hostként működő eszközt lehet csatlakoztatni. Ezzel a megoldással könnyedén megosztható például egy nyomtató, külső merevlemez vagy bármilyen más USB-s periféria két számítógép között, anélkül hogy hálózati összeköttetést kellene köztük létesíteni. A csatlakozók átdugaszolására akkor sincs szükség, ha a perifériát igénybe vevő eszköz változik, az az egyedüli megszorítás, hogy egy periféria egyszerre csak egy hosttal állhat aktív kapcsolatban.


[+]

A hub kompatibilis az USB 2.0 szabvánnyal, két upstream és négy downstream porttal rendelkezik. Természetesen nem csak PC-k viselkedhetnek hostként, számos más szituáció is előállhat. Egy számítógép például tárolóegységként kezelhet egy kamerát, ezzel párhuzamosan pedig adatokat küldhet egy nyomtatóra. Szerepcsere esetén a printer viselkedik hostként, és közvetlenül nyomtathatja a kamerán talált fotókat. Ez más eszközökkel is továbbgondolható, így médialejátszók, optikai lemezes archiváló egységek, kártyaolvasók stb. csatlakozhatnak a hub portjaira, amint a fenti ábrán látható.

Az USB2524 a klasszikus hubok módjára viselkedik, azaz használata nem feltételezi illesztőprogramok telepítését. A mindössze 8 x 8 mm alapterületű vezérlőchip mintáit már szállítják, nagy tételben pedig a harmadik negyedév folyamán kerül a piacra; listaára 3,75 dollár lesz. Különálló elosztókon kívül a lapkát várhatóan monitorokba, szórakoztatóelektronikai eszközökbe építve is viszontláthatjuk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • SMSC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés