A Roku azt állítja, hogy lenyomta a Samsungot

Ez persze csak az észak-amerikai régióra és az okostévé rendszerre vonatkozik, ami több gyártó eladott termékeinek köszönhetően jött össze.

Hirdetés

A Roku okostévé rendszere Magyarországon gyakorlatilag ismeretlen, pedig az USA-ban rengeteg gyártó ilyen platformra épülő televíziót, vagy asztali médialejátszót. Köztük olyan nagy óriások, mint Sharp, a TCL, a Hisense, a Philips vagy a Hitachi.


[+]

A Roku állítása szerint az idei esztendő első negyedévében több Roku rendszerrel ellátott televíziót adtak el, mint amennyi a Samsung, Tizen Smart platformjára épülő készülékből fogyott. Ezzel pedig a Roku lett, legalábbis ebben az időszakban a legnépszerűbb rendszer a régióban. A cégtől kapott információk értelmében ebben a periódusban a piaci részesedésül meghaladta a 33 százalékot, ami 21 százalékos bővülést jelent az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

A kétségkívül szép eredmény súlyát azért némiképp árnyalja, hogy a Samsung exkluzív rendszert használ, azaz a cég egyedül száll szembe a vetélytársakkal, és az is tény, hogy Amerikán kívül a Roku egyelőre nem túl erős.

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés