Hirdetés

RGB-s SSD kúszott ki a Patriot műhelyéből

A Viper VPR400 nem csak jól néz ki, de csatolóját tekintve modern megoldásnak is számít.

A Patriot újabb olyan SSD-vel bővíti Viper szériáját, melynek csatolófelülete a PCIe 4.0-s, x4-es verzióján alapszik, formátumát tekintve pedig M.2-2280-as foglalatokba illeszthető be.


[+]

Sebességét tekintve ugyan a Viper VPR400 nem a legjobb megoldás lesz a piacon, hiszen az Innogrit IG5220 kontroller által vezérelt 3D NAND chipek szekvenciális olvasás és írás közben legjobb esetben maximum 4600, illetve 4400 MB/s-os tempót érnek majd el, ezt viszont remélhetőleg hosszabb ideig is tudják majd tartani, köszönhetően a hardver tetejére applikált, alumíniumból készült hűtőbordának.


[+]

A fekete színű komponens nem csak a teljesítmény, de a megjelenést is javítja, ugyanis a bordákba mart vájatokban beépített RGB LED-eket is találunk, melyek fényeit szoftveresen tudjuk vezérelni.

Az 512 GB és 1 TB kapacitással elérhető, 400-as, valamint 800-as TBW értékekkel rendelkező SSD-k piacra kerülésével kapcsolatban a gyártó csak annyit árult el, hogy a hónap végére várható, a gyártói garancia meglétére pedig 5 éven át számíthatunk, az árcédulákra kerülő összegeket viszont egyelőre homály fedi.

Előzmények

Hirdetés