Repülőrajtot vehet az új, RS300-as ATI chipset

A The Economic News In Taiwan állítása szerint az ASUSTek, a Gigabyte Technologies és a MicroStar International is fel fogja használni az ATI következő generációs, integrált RADEON 9200 osztályú grafikus magot tartalmazó chipsetjét.

Az ATI RS300 kódnevű chipsetje hamarosan megjelenik, s Pentium 4 és Prescott magos processzorokat is képes lesz kiszolgálni 400, 533, 800 MHz QPB mellett. Ha figyelembe vesszük, hogy támogatja a Hyper-Threading technológiát, kétcsatornás PC2700, illetve PC3200 memóriavezérlővel rendelkezik, és RADEON 9200 alapú integrált grafikus magot tartalmaz, akkor könnyen elképzelhető, hogy utoléri, sőt talán meg is előzi teljesítményben az Intel i865G chipsetet, ami elég nagy fegyvertény lenne.

A hír nagyon kedvező az ATI-nak, hiszen az említett három gyártó a legnagyobbak között szerepel, s mindegyikük szállít alaplapokat OEM cégeknek csakúgy, mint kiskereskedelmi csatornákba. Amennyiben az ATI képes lesz elegendő mennyiségű chipet szállítani, az nagyon jót fog tenni hírnevének csakúgy, mint gazdasági helyzetének. Tartsuk észben azt is, hogy a cég már rendelkezik a Pentium M processzorokhoz szánt integrált lapkakészlet gyártásához szükséges licensszel is. Várható tehát, hogy a mobil szegmensben is megjelenik hasonló termékkel.

Azóta történt

Előzmények

  • Új Radeon IGP chipsetek

    Az X-Bit Labs értesülése szerint az idei tajvani Computex-kiállításon mutatja be legújabb IGP-lapkáit az ATI cég.

Hirdetés