Lelövi szolgáltatásainak egy részét a Razer

A bejelentéssel lényegében megszűnnek az OUYA, a Forge TV és M.O.J.O. konzolok áruházai.

A Razer nem túl kellemes bejelentéssel lepte meg a felhasználóit, ugyanis bizonyos szolgáltatásaikat megszüntetnek. Itt konkrétan a konzolplatformjaikról van szó, többek között a Forge TV-hez tartozó áruházról, illetve az OUYA felvásárlásával megszerzett szoftveres háttérről, amire a Mad Catz M.O.J.O. is építkezik.

OUYA

OUYA

A vállalat felhívja az ügyfeleik figyelmét, hogy minden megvásárolt tartalmat töltsenek le június 25-ig, mivel utána, az érintett áruházak megszűnésével erre már nem lesznek képesek. Ugyanez vonatkozik a fel nem használt egyenlegre, ezt az említett dátumig el kell költeni, különben elveszik.

Razer Forge TV

Razer Forge TV

Sajnos nem minden játék marad használható. A Razer szerint elméletben nem lehet gond azokkal a címekkel, amelyek az indítás során nem használnak online validációt. Ezzel kapcsolatban az adott játék fejlesztője tud bővebb felvilágosítást adni. A hitelesítést igénylő játékok esetében sajnos a szolgáltatás megszűnése azt is jelenti, hogy a program elindíthatatlan lesz.

Mad Catz M.O.J.O.

Mad Catz M.O.J.O.

Az OUYA konzolnak a fenti döntés értelmében teljesen vége, de a Razer Forge TV, illetve a Mad Catz M.O.J.O. nevű gépek Android TV-nek számítanak, vagyis a Google szolgáltatásai megmaradnak rajtuk, így például a Google Play Store működni fog a Razer rendszerének lelövése után is. A vállalat megjegyezte, hogy a fejlesztők is tudnak a változásról, és egyéni döntéseket hozhatnak arról, hogy már megvásárolt címeket esetleg aktiválják-e az érintett felhasználóknak a Google Play Store-on. Erre vonatkozóan azonban nincs általános előírás, az ügyfeleknek kell utánajárni a lehetőségeknek, és esetleg kérvényezni a aktiválást.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Előzmények

Hirdetés