Hirdetés

Haptikus technológiában jártas céget vesz a Razer

Az Interhaptics felvásárlásával felpöröghet a vállalat HyperSense sorozata.

A Razer egy ideje már kínál haptikus visszajelzéssel rendelkező termékeket, amelyek a HyperSense gyűjtőnév égisze alatt hódítanak, és a vállalat főleg a headseteknél alkalmazza a technológiát. A haptikus visszajelzés azonban máshol is hasznos lehet, csak más típusú eszközökhöz eltérő jellegű implementáció szükséges, így a HyperSense sorozat drasztikus bővítése nagyobb technológiai hátteret igényel.

A cél érdekében a Razer bejelentette az Interhaptics felvásárlását, amely vállalat 2017-ben alakult meg, és nagyon jártas a haptikus visszajelzés frontján.

A Razer az akvizíció kapcsán nem titkolja, hogy a HyperSense kiterjesztése a cél, amit részben az Interhaptics technológiájára építve oldanának meg, így szinte minden olyan piaci szegmensben bevethetnék a haptikus visszajelzést, ahol ennek bármi jelentősége lehet.

Az Interhaptics egyébként a Razeren belül is függetlenül működne tovább, pusztán a meglévő és készülő technológiák kerülnének integrálásra. Ez azt feltételezi, hogy a Razer számol az egyes újítások licencelésével is. Az akvizíció anyagi részletei egyelőre nem nyilvánosak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Előzmények

Hirdetés