Hirdetés

2017. október 19., csütörtök

Útvonal

Hírek » Életmód rovat

Elhunyt az email és a kukac "feltalálója"

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Ray Tomlinson küldött a világon először elektronikus levelet, és ő használta elsőként a @ karaktert a címzett megnevezéséhez.

Hirdetés

Rengeteg olyan eszköz, szolgáltatás van, amelyet olyan természetességgel használunk nap mint nap, hogy bele sem gondolunk, ezt is ki kellett valakinek találnia. Ilyen az email és talán még inkább a kukac, azaz @ karakter. A kettőt összeköti, hogy mind a kettőt ugyanaz a Ray Tomlinson "találta fel", aki 2016 március 5-én szívinfarktus következtében, 74 éves korában életét vesztette.

Ray Tomlinson
Ray Tomlinson [+]

Bostonban a Bolt, Beranek and Newman (BBN) cégnél dolgozott, annál a vállalatnál, amely kulcsszerepet játszott az internet egy korai verziója, az ARPANET fejlesztése során. 1971-ben az általa írt program, az SNDMSG segítségével ő volt az első, aki üzenetet küldött a hálózaton található másik számítógépre. Emellett ő vetette fel, hogy alkalmazzák a @ (kukac) jelet a felhasználó nevének és számítógépe azonosítójának elválasztására. Az első, zagyva karaktersorozatot tartalmazó email egyébként elveszett, valószínűleg akkoriban még nem gondoltak rá, hogy milyen történelmi jelentőségű dokumentumról van szó.

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.