Felkészült a Watch Dogs 2-re az új Radeon Software

A 16.11.5-ös jelölésű, Crimson Edition családba sorolt eszközillesztő a Battlefield 1 aktuális programhibáját is korrigálja a CrossFire konfigurációkon.

Az AMD elérhetővé tette a Radeon Software legújabb kiadását. A 16.11.5-ös verziószámú meghajtócsomag a Watch Dogs 2 című alkotáshoz kínál megfelelő profilt, ideértve a CrossFire támogatást is, illetve CrossFire profilt kapott a Dishonored 2 is.

Hirdetés

A meghajtó javítja még a The Division és a Battlefield 1 játékokban előforduló képi hibákat a CrossFire rendszerek esetében. Előbbi programhoz egy új profil vált szükségessé a nemrég befutott frissítéshez, míg utóbbi játéknál érdekes már a javításnak a ténye is, ugyanis az AFR (SLI/CrossFire) konfigurációkon bevallottan egy alkalmazáshiba okozza a megjelenítésbeli problémákat, amelyre a DICE már jelezte is, hogy érkezni fog egy javítás. Az AMD szerint azonban ez a program oldali korrekció jelen állás szerint túl sokára jön, hogy erre várjanak, így inkább kidolgoztak egy alternatív megoldást a meghajtón belül, hogy addig is több GPU-val játszhassanak a Radeonokat birtokló játékosok.

A 16.11.5-ös verziójú, Crimson Edition családba sorolt drivercsomag a Windows 10, 8.1 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált. Ugyanez igaz a Windows 8-ra is, amelyet Windows 8.1-re kell frissíteni. Mindemellett bizonyos újabb hardverek esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Crimson Edition 16.11.5-ös szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés