2019. augusztus 21., szerda

Útvonal

Hírek » Videokártya rovat

Bárki élőben nézheti az új generációs Radeon debütálását

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Az AMD a GPU14 rendezvény mellett a Battlefield 4 startjára is készül, amihez az EA is segítséget is nyújt.

Az AMD bejelentette, hogy szeptember 25-én megtartják a GPU14 Tech Day nevű rendezvényt, ami magyar idő szerint este 9 órakor kezdődik meg. A vállalat a weben keresztül közvetíti az eseményeket és ez megtekinthető bárki számára – az ehhez szükséges link az esemény megkezdése előtt kikerül az AMDGaming Facebook oldalra.

Természetesen a rendezvényen az új Hawaii kódnevű grafikus processzorról lesz szó, melynek a tényleges nevét szándékosan nem írjuk le, mivel ez már titkos adat, de az eseményen várhatóan azt is részletezi a cég, hogy az új generáció elnevezései miképp módosulnak. Elöljáróban annyit, hogy a Radeon név megmaradt, de ez nem érhet senkit meglepetésként.

Tekintve, hogy ez egy bemutató lesz, így igazán mélyreható technikai elemzésre minden bizonnyal nem kerül sor, de az első részletek kiderülnek. A tényleges start októberben lesz, valamelyest a Battlefield 4 című játék megjelenéséhez igazodva.

A Battlefield 4 kiadója, az EA egyébként elindított egy kampányt is, hogy megkönnyítsék a PC-ben gondolkodó és leendő Battlefield 4 játékosok dolgát. Ennek megfelelően az egyes országok nagyobb üzletláncaiban már ma is lehet hivatalos, AMD konfigurációra épülő Battlefield 4 PC-ket vásárolni, melyekhez természetesen jár a játék ingyenes letöltésére feljogosító kupon is.

Az EA és a játékot kifejlesztő DICE három kategóriát különböztet majd meg. A maximum 1000 euróba kerülő ezüst PC-k magas részletességen futtatják majd a Battlefield 4-et, és a partnereknek kötelező minimum AMD FX-6300-as processzort és egy AMD Radeon HD 7870-es VGA-t használni. Az arany PC-k már maximális részletesség mellett is futtatniuk kell a programot, így a termékek belsejébe minimum AMD FX-8350-es processzort és egy AMD Radeon HD 7970-es VGA-t kell illeszteni, a végső ár pedig nem haladhatja meg az 1500 eurót. Végül a platinum PC-k az extrém igényekre gondolnak, így nem csak a maximális részletességet garantálják, hanem a 4K-s kijelzők, vagy az Eyefinity konfigurációk meghajtását is, akár az AMD HD3D technológiáján keresztül, ami a sztereó 3D-s megjelenítéséért felel. Ehhez az előbbi AMD FX-8350-es processzor mellett már két AMD Radeon HD 7970-es VGA vagy egy Radeon HD 7990-es kártya szükséges, és a konfigurációnak bele kell férnie 2000 euróba. A platinum PC-kbe helyezhető a VGA-k később kiválthatók majd egy új, Hawaii kódnevű cGPU-ra épülő Radeonnal.

Az EA kezdeményezése egyébként egy kísérlet arra, hogy megkönnyítsék a vásárlók dolgát, ugyanis a felmérések szerint sokan azért vesznek konzolt, mert a PC-s piacon található alkatrészek sűrű tengerében egyszerűen elvesznek, míg a konzol garantálja, hogy az adott program jól fog futni. Mivel a Battlefield 4-hez sokan vesznek új PC-t, így érdemes megnézni, hogy a játékosok értékelik-e a kiadók efféle segítségét, így ha sikeres lesz a projekt, akkor később más EA címekre is kiterjeszthető.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.