Radeon 9100 IGP - már nem csak papírtigris?

Röviden így jellemezhetnénk eddig az ATI Radeon 9100 IGP chipsetet. Bár hallani lehetett arról, hogy több alaplapgyártó is felkarolta az új lapkát, ám eddig alig történt valami. Az állóvizet talán csak a Sapphire kavarhatja fel - a vállalat ugyanis bejelentette, hogy a Radeon 9100 IGP-re épülő terméke október 28-ától kapható lesz 115 dolláros áron. A csúszás okát nem árulta el a Sapphire. Nehéz ugyanakkor egy olyan termék bejelentett teljesítményadatait elhinni, amelyet eddig még nem sokan láthattak, tesztelhettek.

Tokióban most viszont bemutatta a Radeon 9100 IGP chipsetre épülő termékét a Sapphire. A bemutatón egy táblázatot is lehetett tanulmányozni, amely az alaplap teljesítményét mutatja a 3DMark 2001 SE tesztprogram alatt. A tesztkonfiguráció része volt az alaplapon kívül még egy 2,4 GHz órajelű Intel Pentium 4-es processzor és 512 MB DDR400-as memória. Az integrált grafikus mag a teszt során 32, illetve 64 MB RAM-ot foglalt le a rendszermemóriából.


Forrás: http://ati-news.de

S hogy mit is kapunk a pénzünkért? Legfőbbképpen egy az 533 és a 800 MHz-es FSB-vel rendelkező Intel Pentium 4, valamint a Prescott és a Pentium-M processzorokat támogató alaplapot. A termék ezenkívül elboldogul a Hyper-Threading technológiával is és kétcsatornás memóriavezérlővel rendelkezik. Az integrált Radeon 9200 grafikus mag két, egyenként 300 MHz-es RAMDAC-kal bír. A tv-kimenetre kitett kép maximális felbontása pedig 1024x768 pixel lehet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés