Hirdetés

A Qualcomm szerint nincs szükség androidos kézikonzolokra

A Qualcomm nem osztja azokat a nézeteket, amelyek szerint szükség lenne dedikált anrdoidos kézikonzolokra. A vállalat az idei DICE alkalmával reagált egy feltett kérdésre, mely arról szólt, hogy lesz-e olyan Snapdragon rendszerchipet használó masina, mely az NVIDIA Project Shield koncepcióját másolja. Raj Talluri, a Qualcomm képviselője erre egyértelműen nemleges választ adott, és kifejtette, hogy miért nem lépnek ebben az ügyben.

A cég szerint ma már rengeteg androidos termék van a piacon, amelyekkel tökéletesen játszhatók a Google Playre feltöltött programok. Raj Talluri elmondta, hogy ha Qualcomm saját eszközökkel állna elő, az ártana a cég kapcsolatainak, mivel a gyártópartnereik közvetlen konkurensévé válnának, ami a későbbi eladásokra nézve nagyon káros lehet. Ez alapvetően logikus nézet, a gyártók ugyanis nem nézik jó szemmel, ha a saját beszállítójuk egy dedikált hardverrel szeretne részesedést szerezni egy adott piacon, ezzel rontva a partnerek lehetőségeit.

MOGA és MOGA Pro. Tényleg ez a jó irány?
MOGA és MOGA Pro. Tényleg ez a jó irány?

A Qualcomm a Project Shieldet is kommentálta. Raj Talluri szerint nem szükséges dedikált androidos kézikonzolt vásárolni a játékélmény növeléséhez, mivel a felhasználó meglévő okostelefonja használható a MOGA vagy az érkező MOGA Pro vezérlővel kiegészítve. A cég szóvivője szerint nincs túl sok eltérés a két koncepció között. Raj Talluri egyébként a mobil játéknak nagy jövőt jósol, így a Qualcomm véleménye nem különbözik az NVIDIA és a többiek nézeteitől, csak éppen nem látják értelmét egy dedikált kézikozolnak, amikor az okostelefon egy egyszerű, és nem drága gamepaddel felruházva ugyanazt nyújtja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés