Hirdetés

Qualcomm SoC kerülhet az új Nexus 7-be

Hirdetés

A friss pletykák szerint a Google még az év első felében frissíti a Nexus 4 és 7 jelzésű termékeit. Előbbi esetében gyakorlatilag csak formai módosításokról lenne szó, vagyis a belső nem változna, ám a vállalat legkisebb táblája komolyan fejlődhet. Michael McConnell, a Pacific Crest elemzője szerint a keresőóriás a Nexus 4-ben használt Qualcomm Snapdragon 4 Pro nevű rendszerchipet szeretné bevetni a nagyobbik masinában is, ami az aktuális NVIDIA Tegra 3-mal dolgozó variánshoz képest jelentős teljesítménybeli előrelépés lenne.

Jön az új verzió!
Jön az új verzió!

A Qualcomm Snapdragon 4 Pro egyébként egy nagyon erős SoC, hiszen négy darab, saját fejlesztésű, Krait kódnevű ARMv7-es processzormagját egy OpenGL ES 3.0-s API-t is támogató Adreno 320-as IGP egészíti ki, ami így az érkező, modernebb játékokat is képes lesz teljes pompájukban futtatni. Mindezek mellett a rendszerchip fogyasztása is igen kedvező szintet üt meg. Ha lehet hinni a pletykáknak, akkor az új Nexus 7 nagyobb felbontású kijelzőt is kap, így a nagy pixelsűrűségre vonatkozó verseny folytatódik.

A Google várhatóan májusban jelenti be az új és felújított Nexus masinákat, párhuzamosan a Key Lime Pie kódnevű Android 5.0-s operációs rendszer debütálásával.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés