Hirdetés

Profik előnyben: új monitor az NEC-től

Az NEC 21,3 hüvelyk képátlójú MultiSync LCD monitorainak sora új modellel bővült: az S-IPS paneles LCD2190UXi után piacra kerül a Super-PVA paneles LCD2190UXp. A friss kijelző 1000:1 kontrasztaránnyal, 300 cd/m2 fényerővel, 16 ms-os teljes (tr+tf) és 8 ms-os szürkeárnyalatos válaszidővel szolgál. Betekintési szögei a technológiához hűen 10:1 kontrasztnál is elérik a 178 fokot mindkét tengelyen. A natív felbontás 1600x1200 pixel.

A monitort felruházzák az NEC csúcsmodelljeinél megismert funkciókkal: az AmbiBright egy beépített szenzor révén a környezet fényváltozásaihoz, az AutoBright pedig az épp megjelenített képtartalomhoz tudja igazítani a fényerőt. A részletekbe menő beállítások elvégezhetők képernyőmenü segítségével, ezenkívül a NaViSet számítógépről, a NaViSet Administrator pedig hálózaton keresztül történő finomhangolásra ad módot. Főként vállalati felhasználók számára lehet érdekes, hogy a CableComp jelkompenzációs eljárással az analóg adatátvitel hatósugara 100 méterre, a DVI kábellel áthidalható távolság pedig 30 méterre növelhető; a TileComp technológia pedig lehetővé teszi, hogy egy legfeljebb 5 x 5 monitorból álló kijelzőfalat egyetlen grafikus kártyával vezéreljenek.

Az LCD2190UXp egy analóg D-Sub, egy digitális DVI-D és egy kombinált DVI-I bemenettel rendelkezik, így akár három számítógép is ráköthető, melyek között gombnyomásra lehet választani. A váltás után a monitor elektronikája automatikusan elvégzi az esedékes korrekciókat a beállításokon. A kijelzőmodul magassága 15 cm-es intervallumban változtatható, lehet dönteni, forgatni, és akár portré üzemmódban is működtethető, mindezek után nem csoda, hogy eleget tesz egyebek mellett a TCO'03 ergonómiai szabvány előírásainak is. Hangszórókat ez a modell sem kapott, de ez pótolható az opcionális MultiSync Soundbar 90 révén. Az LCD2190UXp ajánlott ára 1069 euró.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NEC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés