Profi kijelzők az NEC-től

Hirdetés

A monitorairól, projektorairól és különféle IT megoldásairól ismert vállalat markáns résztvevője a professzionális kijelzők szegmensének. Rendszeres időközönként piacra dobják újabbnál újabb modelljeiket, így most éppen az E461 és E551 típusjelzésű LCD kijelzőket.

NEC E461
NEC E461

A friss készülékek az E sorozatba tartoznak, amely a cég belépő szintű szériája. A belépő szint jelen esetben Full HD-s felbontást, 120 Hz-es képfrissítést, illetve különféle képjavító technológiákat jelent, amelyeknek köszönhetően például csökken az elmosódottság a gyors mozgások megjelenítése során. Mindkét készülék rendelkezik beépített ATSC, NTSC és QAM tunerekkel, valamint 12 watt kimeneti teljesítményt produkáló hangszórópárral. Az 55 hüvelykes kijelzővel ellátott E551 maximális energiaigénye is 240 watt alatt marad. Ez az otthoni felhasználók számára még mindig rémesen soknak tűnhet, azonban nem szabad elfelejteni, hogy ezeket az eszközöket elsősorban nagy, világos terekbe, repülőterekre, konferenciaközpontokba, várótermekbe vagy éppen áruházakba szánják.

A fentebb részletezett termék 46 inches képátlójú társa, az E461 egyaránt rendelkezik négy HDMI, egy analóg RGB, kompozit valamint S-Video csatlakozóval is, továbbá az USB portról sem kell lemondani. Az utóbbi interfész segítségével lehetséges a JPG formátumú képek közvetlen lejátszása is az 5000:1 valós kontrasztaránnyal operáló berendezéseken. Az augusztus elejétől megvásárolható 1000 és 1500 dolláros termékek egy időben egyszerre két különböző forrásról származó tartalmat is lejátszanak osztott képernyőn.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés