PlayStation 2 tápadaptereket hív vissza a Sony

A Sony Computer Entertainment a mai napon termékvisszahívást tett közzé, amely a fekete színű, vékony PlayStation 2 játékkonzolok tartozékaként árusított tápegységek egyes szériáira vonatkozik.

Hirdetés

A hibás tápegységek – melyek a 2004 augusztusától 2004 decemberéig tartó időszakban készültek, és a vékony PlayStation 2 SCPH-70002, 70003, illetve 70004 modellszámú készülékekkel kerültek forgalomba – túlmelegedhetnek, és sérülést okozhatnak a felhasználóknak. Ez a probléma más PlayStation terméket nem érint.

Az esetlegesen érintett modellek tulajdonosainak két adatot kell ellenőrizniük a tápadapteren: a HP rövidítést (amint az alsó képen látható), illetve a gyártás időpontját, ahol a 2004.8-tól 2004.12-ig terjedő jelölést hordozó egységek esnek a visszahívás alá. Az azonosításban segítséget nyújt a Sony kifejezetten erre a célra létrehozott weboldala (www.ps2ac.com), és ugyanitt kérhető is az adapter cseréje.

Bár az előbbi oldal használata javasolt, alternatív megoldásként a tulajdonosok hívhatják a szintén erre a célra rendelt magyarországi ügyfélszolgálati vonalat a (06-1)336-5063-as telefonszámon. Az új tápegységet díjmentesen kapják meg az érintettek; a hibás termék visszaküldéséhez felbélyegzett borítékot ad a gyártó.

A hazai akció szeptember 19-én veszi kezdetét; a bevonást központilag irányítják, így a forgalmazóknak nem kell részt venniük a lebonyolításban, sőt a Sony kimondottan kéri az üzleteket, hogy ne cseréljék ki a hibás berendezéseket esetleg raktáron lévő újabb PS2 készülékek adapterére.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Hirdetés