Piacon az 512 megabájtos GeForce 7800 GTX

Az NVIDIA hétfőn bejelentett GeForce 7800 GTX 512 grafikus gyorsítója máris több gyártó kínálatában megtalálható. A gyors piacra kerülést, akárcsak a legutóbbi néhány esetben, az teszi lehetővé, hogy a kaliforniai vállalat partnerei lényegében kész videokártyát kapnak a kezükbe, melynél ezúttal még az eleve erőteljes hűtésen sem érdemes változtatniuk. Kisebb-nagyobb eltérések mutatkoznak persze a mellékelt szoftverek tekintetében, valamint az órajeleknél. Az NVIDIA a GPU 550 MHz-es és az 512 MB GDDR3 memória 1,7 GHz-es effektív órajelével ugyan magasra tette a mércét, azonban valamennyi játékteret is engedett: a RAM chipek például elméletileg 1,8 GHz-es effektív órajelig húzhatók.

Az új termékeit az elsők között bemutató XFX két változattal is jelentkezett. A PV-T70F-YDL termékkódot viselő kártya a referencia-órajeleket követi, ám létezik egy XXX Edition néven (PV-T70F-YDF jellel) piacra kerülő modell is, melyen a grafikus processzor 580 MHz-en, a memória pedig 1,73 GHz-en üzemel. A gyári túlhajtásért 20 eurós felárat, Németországban 669 eurót kell fizetni; a csomagban tuningszoftver és egy videoszerkesztő program is található.

A Point of View is gyári tuninggal kívánja vonzóvá tenni GeForce 7800 GTX 512 kártyáját. A GPU itt is 580 MHz-en, a memória 1,73 GHz-en ketyeg. A hardverhez játékokat is mellékelnek, a címekről azonban hallgat a vállalat közleménye.

Az MSI és a Leadtek egyelőre megmaradt a hivatalos irányvonalnál, kártyáik a referenciát követik. A Leadtek WinFast PX7800 GTX TDH MyVIVO Extreme 512MB nevű grafikus vezérlője mellé számos szoftvert csomagol: a Splinter Cell: Chaos Theory és Prince of Persia: Warrior Within játékok mellé PowerDVD 6 lejátszó, valamint Ulead MovieFactory 3 SE és VideoStudio 8 SE DVD videoszerkesztők járnak. Az MSI NX7800GTX-VT2D512E körítése szerényebb, de mindenesetre magában foglalja a Colin McRae Rally 2005 teljes változatát.

A fenti termékeket várhatóan igen hamar követik egyebek mellett az Asus, a Gainward és az Inno3D új csúcskártyái is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés