Hirdetés

Photokina: Hasselblad – Sony együttműködés

A Hasselblad új, fejlett, tükör nélküli, cserélhető objektíves fényképezőgépekkel, valamint dSLR és kompakt fényképezőgépekkel is bővíteni kívánja termékpalettáját, és céljainak eléréséhez a Sony technológiáit fogja alkalmazni.

„A Sony korszerű technológiáinak és úttörő újításainak köszönhetően lehetőségünk nyílik egy olyan teljesen új fotográfiai területre lépnünk, ahol eddig még sohasem jártunk. Megnyugodhatnak a fényképezés szerelmesei, innentől kezdve már nem lesz elérhetetlen egy svéd Hasselblad gép” – nyilatkozta az együttműködés kapcsán dr. Larry Hansen, a Hasselblad elnök-vezérigazgatója.

„Ez egy rendkívül izgalmas megállapodás, mivel a Hasselblad márka hűséges vásárlói megismerhetik a Sony iparágvezető technológiáit. Hiszünk abban, hogy közösen még vonzóbb termékeket tudunk ajánlani majd a fényképészet szerelmeseinek” – tette hozzá a Sony Digital képalkotási technológiákért felelős elnöke, Shigeki Ishizuka.

Ennek tükrében már el is indult a Hasselblad Lunar fényképezőgépének fejlesztése, amelyről a Photokina kiállításon már láthattunk egy modellt. Ez – saját feltételezéseink szerint – egy NEX-7, amit a Hasselblad tervezői „átöltöztettek”. Hogy kinek hogyan tetszik az eredmény, azt döntse el mindenki maga. A Hasselblad Lunar honlapja itt található.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés