Hirdetés

Három új SSD-vezérlővel készül még idén a Phison

A PCI Express 5.0-s verzióról sokat kommunikál a cég, míg a PCI Express 4.0-sakról kevesebbet lehetett hallani.

Nem titok, hogy a Phison az idei évre egy igazi nagyágyút tervez a PS5026-E26-os vezérlőjével, mivel erre a fejlesztésre PCI Express 5.0-t támogató NVMe SSD-k tervezhetők. A cég már demonstrálta is a rendszerét, amelynek elkészítése kapcsán az AMD és a Micron szövetségeseként dolgozik.

A vállalat friss pénzügyi beszámolójában is feltűnt a PS5026-E26-os kontroller, amelyre akár 13 GB/s-os tempót írnak, és egy csúcskategóriás megoldásként hivatkoznak rá, ami persze a beharangozott sebességet látva várható is volt.

Eddig a pontig ismert volt a cég terve, de a fentebb linkelt beszámolóban további két, idei évre készülő fejlesztést is megneveznek. PCI Express 4.0-t támogató NVMe SSD-khez jön majd a PS5025-E25-ös vezérlő, amely külső DRAM-ot használ, így kategóriájában igencsak a csúcsot célozza. Alighanem erre épülnek majd a még érkező leggyorsabb PCI Express 4.0 SSD-k, amelyek akár 7,2 GB/s-os iramot is fel tudnak majd mutatni.

A PS5020-E20-as lapka ugyan szintén PCI Express 4.0-t használ, de a fenti két modellel ellentétben nem a játékosokat célozza meg, hanem sokkal inkább a nagyvállalati felhasználást, és ehhez mérhető képességeket kínál, illetve akár 32 TB-os SSD is építhető általa.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés