Önvédelmet biztosítana az SSD-knek a Phison és a Cigent

Az érintettek szerint az adatvédelmi technológiájukkal a tárolt információk nem látszanak a támadók számára.

Az SSD-kbe szánt vezérlők fejlesztésében jártas Phison, illetve az adatbiztonság tekintetében otthonosan mozgó Cigent közös közleményben jelentette be, hogy olyan dizájnt terveztek a piac számára, amelynek segítségével önvédelemmel láthatók el az SSD-k. Itt konkrétan bizonyos támadások kivédéséről van szó, így például az új technológiával tervezett adattárolókon nem fognak működni a ransomware-ek, de maguk az adatok sem lesznek róluk ellophatók, mivel a támadások detektálásakor a hardver tulajdonképpen láthatatlanná teszi a fájlokat.

Hirdetés

A rendszer alapját a Phison E12DC-Crypto-SSD nevű, NVMe kontroller firmware-je adja, amellyel kooperációban működik a Cigent D³E (Dynamic Data Defence Engine) szoftver szervizfolyamata. Utóbbi Windows 10 mellett biztosítja a fájlokhoz való biztonságos hozzáférést. Amennyiben az SSD úgy érzékeli, hogy a fájlok elérése jogosulatlan vagy valamilyen támadó szándék van mögötte, azonnal közbeavatkozik, így pedig az állományok nem lesznek láthatók a nem biztonságosnak ítélt folyamat számára, következésképpen ezekben kárt sem tud tenni.

A Cigent a Secure SSD termékcsalád részeként biztosítja a rendszert, amely többféle védelemmel ellátott variánst kínál. A legátfogóbb csomagot a nyáron érkező Denali Secure SSD-k biztosítják majd, ideértve a ransomware-ek detektálását is.

Eredetileg egyébként a technológiát az Egyesült Államok kormányának és hadseregének fejlesztette a Cigent, de a Phison közreműködésével végfelhasználói szintre is át tudták hozni, ugyanakkor ennek bizonyosan komoly ára lesz az árcédulát tekintve. Az elsődleges célpiac emiatt a vállalati szektor lehet, ahol kritikus tényező a megfelelő adatbiztonság.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés