Hirdetés

Két IPS monitor egy közös állványon, szorosan illesztve, Philips módra

Hirdetés

Egy egészen érdekes megjelenítő koncepcióját mutatta be a Philips a tavalyi Computex alkalmával, ami mostanra vált valósággá, azaz megvásárolhatóvá, így a technikai paraméterek is mind véglegesek most már. A vállalat a Brilliance sorozatban egy olyan monitorral rukkolt elő anno, ami lényegében nem egyetlen nagy, hanem két kisebb panelből áll össze, azaz két darab 19"-es AH-IPS paneles monitort egymás mellé téve egy közös állványon értek el ~32"-es képátlót úgy, hogy köztük mindössze 2x3,5 milliméteres holtsáv van. Mindezt úgy oldották meg, hogy az állvány magassága 0-130 milliméteres tartományban állítható és a két kijelző széle egyenként akár 22,5 fokos szögben befelé hajlítható, hogy némileg fokozza a panoráma hatást.


[+]

A két félből álló modellt dual head megoldással öntötték nyakon, ami azt jelenti, hogy az egyenként 1280x1024 képpont megjelenítésre képes IPS panelekre a képi adatokat külön-külön bemeneteken keresztül érkeznek, sőt még a beállításokat is külön-külön kell elvégezni. Egészen pontosan mindkét megjelenítőn helyet kapott egy analóg VGA bemenet, de a DisplayPort csak az első, MHL kompatibilis HDMI pedig csak a második kijelzőre jutott – viszont mindkettőn található 2-2 darab USB elosztó, sajnos csak 2.0-s verzióban.


[+]

A technikai paraméterek között szót kell ejteni a 178/178 fokos betekintési szögekről, az 1000:1 natív kontrasztarányról, a vibrálásmentes LED háttérvilágításról, a maximum 250 cd/m²-es fényerősségről , illetve a 14, de gyorsítással csak 5 ezredmásodperces válaszidőről is.


[+]

A Philips egyértelműen üzleti, irodai célokra ajánlja az új terméket, aminek 500 dolláros árat szabtak meg, de egyes online boltok ennél olcsóbban adják.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés