PH!TV – Lenovo G560, a jómunkásember

Nem akarnék és nem is célom ömlengeni a Lenovo alsó szériás notebook családjába tartozó G560-asáról, hiszen egész biztosan nem látjuk viszont majd a női és lifestyle magazinok borítóján. Ez persze nem azt jelenti, hogy baj van vele, de a G560 inkább olyan, mint egy régi motoros hidegburkoló vagy fűtésszerelő, akinek elhiszed, hogy az a gázkazán még tuti elmegy jó pár évig. És lássuk be, a mai gyorstüzelős világban ezt értékelnünk kell!

Lenovo G560
Lenovo G560

Lassan naponta jönnek ki mobilok, tabletek, notik szinte minden gyártótól, és már elfelejtettem, hogy anno használtan vettem egy 10-12 éves Onkyo erősítőt, ami miután túlélte teljes pubertáskori őrjöngésemet, az egyik legjobb haveromhoz költözött, és bár már recsegnek a potik, még ma is működik. Ezzel nem azt mondom, hogy a G560 elmegy 25 évig, de a Lenovo (pontosabban még anno IBM) név valahogy megnyugvásra adhat okot. A G560 nem szupergép, nem dizájncsúcs, csak egy rendes munkásember. Adásunkban a Lenovo egyik legolcsóbb notebookja kapcsán kicsit beszélek magáról a gyártóról is: kik ők, honnan jöttek?

Azóta történt

Előzmények

  • Computex 2010: egy utolsó eresztés

    Ezen a héten elmaradt a hazai pálya cikk, az űrt egy kis maradék computexes vegyesfelvágottal igyekszünk pótolni. (Lányok is vannak!)

  • ThinkPadek új világa

    Kipróbáltuk a konzumer piacra szánt ThinkPad Edge-et és az AMD platformos, apró X100e-t a Lenovotól.