Pendrive-péntek a különlegességek jegyében

Hirdetés

A pár hete bemutatott Mushkin gyors pendrive-ok azóta megjelentek, így érkezett pár friss adat hozzájuk. A parányi adattárolók közül a 2 GB-os változatok olvasási és írási sebessége 20, illetve 10 MB/s, a 4 GB-os két értéke 22 és 16 MB/s, a 8, 16 és 32 GB-os verzióké 32 és 17 MB/s, ami már tényleg elég jó tempó. A cég honlapján már megvásárolhatók a Mulholland pendrive-ok,  sorban 9,5, 11,5, 20, 36 és 66 dollárért. Ezek a webes árak, a listaár ezeknél nagyjából 15%-kal magasabb.

Mushkin Mulholland sorozat
Mushkin Mulholland sorozat

A Verbatim egy 2.0-s USB-n és eSATA porton is csatlakoztatható pendrive-ot, pontosabban SSD-t mutatott be, ami nem meglepő módon a 32 GB USB/eSATA Combo SSD nevet kapta. Ebből máris levonhatjuk a következtetést, hogy nem kevesebb mint 32 GB adatot tárolhatunk a lapos eszközön. A pontos mérete egyébként 80 x 23 x 9 mm, a tömege pedig mindössze 19 gramm. Sebességben az eSATA a nyerő a 60 MB/s-os olvasási és 25 MB/s-os írási tempójával, de azért az USB sem panaszkodhat a maga 26, illetve 15-ös értékével. A két interfész közül egy csúszkával választhatunk. A két oldalra húzva a megfelelő csatlakozó bújik elő, középre állítva pedig mindkettő elrejtőzik, ötletes. A mellékelt EasyLock szoftver segítségével 256 bites titkosítással védhetjük le féltve őrzött adatainkat. A Verbatim különlegessége 160 euróba kerül ajánlott áron.

Verbatim 32 GB USB/eSATA Combo SSD
Verbatim 32 GB USB/eSATA Combo SSD [+]

Hasonló módszerekkel törekszik a biztonságra a Buffalo ugyancsak visszahúzható csatlakozójú hordozható adattárolója. Az új sorozat neve RUF2-HSCL-U/3. A modellek 68 x 23 x 9 mm-esek és csupán 10 grammosak. A hardveres, természetesen AES 256 bites titkosítás beépített képességük. Négy verziójuk lesz, amelyek a következő hónap elején kerülnek a boltok polcaira. A 2, 4, 8 és 16 GB-os változatért 100, 156, 214 és 269 dollárt kell fizetni.

Buffalo RUF2-HSCL-U/3
Buffalo RUF2-HSCL-U/3

Az utolsó két pendrive nem igazán hétköznapi eszköz. A takeMS duójának tagjai semmi különlegeset nem tudnak, talán még sebességükben sem átlagon felüliek. Ami kiemeli a MEM-Drive DeLuxe-ot és a Superbet a tömegből, az a pár kavics, amit rájuk ragasztottak. A kis kövecskék miatt a gyártó egyelőre még az árukat sem meri elárulni; nem is csoda, hiszen valódi gyémántokról van szó.

takeMS MEM-Drive DeLuxe
takeMS MEM-Drive DeLuxe

A DeLuxe verzión 0,01 karát tömegű, ritka fehér színű, magas tisztaságú gyémántból van három darab, míg a Superb modellen egy 0,03 karátos kő van. Az előbbi 60 x 80 x 33 mm-es, és ródiumötvözettel bevont ezüst nyaklánc tartozik hozzá, míg a Superbhez csak kulcstartó. Maguknak a tárolóknak a borítása krómozott cinkötvözet, ami jól gravírozható, így ráírathatjuk a karácsonyi jókívánságokat is, ha éppen ilyennel szeretnénk meglepni valakit. Valószínűleg mélyen a zsebébe kell majd nyúlnia annak, aki szeretne egy ilyet.

takeMS MEM-Drive Superb
takeMS MEM-Drive Superb

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés