Hirdetés

Párhuzamos világok - az AMD San Franciscóban

Szokásához híven az AMD idén is meghívta az IDF alkalmából San Franciscóba sereglett újságírókat egy kis „mellékrendezvényre”, ahol később piacra kerülő termékeiből adott ízelítőt. Ez alkalommal DDR2 memóriavezérlőt tartalmazó kétmagos Opteron processzora volt az egyik attrakció. Az új chip már a Socket F foglalatba fog illeszkedni, így az LGA rendszerű tokozáson csak lapos érintkezőfelületek láthatók, szám szerint 1207. A CPU támogatja a Pacifica virtualizációs technológiát, és egyutas szerverek, munkaállomások számára megjelenik Socket AM2-s változata is, melyhez nem kell drágább pufferelt memóriát vásárolni.


Forrás: heise online

A Santa Rosa kódnevű processzor fogyasztása 95 watt alatt marad, azaz jóval takarékosabb, mint az Intel-féle Dempsey, amely memóriavezérlő nélkül is 145 wattos TDP-t mutat fel – a második félévben azonban félelmetes vetélytársat kap a Woodcrest személyében.


Forrás: Golem.de

Az alternatív bemutató másik főszereplője a Taylor kódnevű kétmagos mobil processzor volt, amely Turion 64 X2 néven kerül piacra. Műszaki részletekről a gyártó nem kívánt nyilatkozni, a fogyasztással kapcsolatban csak annyit árult el, hogy az új modellek ugyanazokba a notebookházakba illenek, mint egymagos elődeik, ami – korábbi információinkkal összhangban – az energiafelvétel csekély változására utal. A demonstráció alapja ugyanaz a fejlesztőplatform volt, amelyet a vállalat japán k+f központja már korábban is bemutatott Yamato kódnéven. Valószínű, hogy a CeBIT-en további részletekkel áll elő az AMD – hivatalos premier azonban nem várható május előtt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés