Pár hetet késhetnek az új Centrino bizonyos komponensei

Az eredetileg tervezetthez képest kis csúszással, de még a piaci szempontból kritikusnak számító iskolakezdési szezon előtt kerülhetnek a boltokba az Intel következő generációs, Centrino 2 márkanéven érkező processzortechnológiájára épülő noteszgépek bizonyos típusai – adta hírül tegnap több lap is a gyártó hivatalos álláspontja alapján. Úgy tudni, hogy a platform két komponensével, a Wi-Fi vezérlővel és a grafikus magot tartalmazó lapkakészletekkel adódtak problémák, ám ezek közül csak az utóbbi technikai jellegű – állítja a gyártó.

Hirdetés

A Centrino 2, vagy kódnevén Montevina platform az Intel-alapú noteszgépek szinte összes főbb komponensét lecseréli, így a gépekbe új Core 2 Duo és Core 2 Extreme processzorok, új mobil lapkakészlet, valamint megújult Wi-Fi vezérlő kerül, opcionális komponensként pedig egy későbbi időpontban feltűnik a WiMAX-kompatibilis rádió is.

A tajvani Computexen bemutatkozó Centrino 2-es komponenseket integráló első noteszgépek az eredeti terveknek megfelelően, július közepén kerülhetnek az áruházak, szakboltok polcaira: „július 14-én megjelennek az új processzorok és néhány új lapkakészlet is” – fejtette ki a CNetnek Connie Brown, az Intel egyik szóvivője. A többi komponens premierje azonban várhatóan augusztusra csúszik. „Ezt a néhány napot arra használjuk fel, hogy két ügyet felgöngyölítsünk: egyrészt újra kell ellenőriznünk az integrált grafikát tartalmazó chipseteket, másrészt ki kell javítanunk néhány, a Wi-Fi antennával kapcsolatos engedélyeztető beadványoknál felmerült, adminisztratív jellegű hibát” – indokolta a rövid késést a PC Worldnek Elvin Ong az Intel szingapúri leányvállalata részéről.

Azt egyelőre nem árulták el az Intelnél, hogy pontosan miért is kell újra megvizsgálni a DirectX 10-kompatibilis grafikus magokat tartalmazó GM45 és GM47 Express lapkakészleteket, a cég azonban a jelek szerint nem tart attól, hogy komoly probléma merülhet fel a vizsgálatok során, a lapkák szállítása ugyanis a gyártó ígérete szerint augusztus ötödikén megkezdődik majd. A platform új Wi-Fi vezérlője szintén augusztusban érkezik, a WiMAX-kompatibilis rádiókommunikációs modul viszont csak későbbi – egyelőre konkrétan meg nem határozott időpontban – várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Hirdetés