Hirdetés

Az üzlet az üzlet a Panasonic-nál is

Hirdetés

A Panasonic-ról a legtöbb embernek az otthoni szórakoztatóelektronikai termékek, televíziók, audioeszközök, esetleg a háztartási gépek jutnak eszébe, pedig a cég az üzleti felhasználóknak szánt termékekre is óriási hangsúlyt fektet. Sőt, mára ez a divízió nagyobb nyereséget termel, mint a konzumer (fogyasztói) üzletág, köszönhetően például annak, hogy repülőgépekbe, autókba szerelhető kijelzőkkel épp úgy foglalkoznak, mint mondjuk nagy múzeumokban, sőt, arénákban, stadionokban bevethető projektorok gyártásával.

Panasonic TH-84LQ70
Panasonic TH-84LQ70 [+]

A konszern most Magyarországra is elhozta néhány különleges termékét, többek között egy óriási UHD felbontású kijelzőt, és egy kisebb, de a tabletek között mégis gigásznak számító modellt. Az előbbit beltéri használatra szánják, tehát szállodákban, szórakozóhelyeken, tervező és dizájner stúdiókban, tartalomszolgáltatással foglalkozó cégeknél vagy kormányzati hivatalokban tudják elsősorban elképzelni. A TH-84LQ70 típusjelzésű termék képes az alacsonyabb felbontású videók felskálázására, és akár USB porton keresztül, közvetlenül is eljuttathatóak rá az egyes médiaállományok. A készüléknek létezik egy nagyobb, 98 hüvelykes képátlóval bíró testvére is, amely ugyanilyen tulajdonságokkal rendelkezik, azt azonban sajnos hazánkba még nem hozták el. A tervek szerint szeptemberben kezdik meg a termékek forgalmazását egyelőre még ismeretlen áron. Ezzel kapcsolatban feltett kérdésünkre a vállalat munkatársa annyit válaszolt, hogy "versenyképes összegben gondolkodnak". Rákérdeztünk természetesen az OLED üzletággal kapcsolatos híresztelésekre is, azaz, hogy a cég tényleg befejezi-e egy időre az olyan típusú panelek fejlesztését és gyártását, azonban ezt megerősíteni, sem cáfolni nem tudták.

Panasonic UT-MB5
Panasonic UT-MB5 [+]

Emellett meg lehetett nézni közelről a cég egyik büszkeségét, a 4000 euróért kínált, 20 hüvelykes képátlóval bíró Ultra High Definition felbontású tabletet is. A 15:10 képarányú IPS Alpha panellel ellátott UT-MB5-be 4GB DDR3 RAM és 256 GB, adattárolásra szolgáló SSD került. Ez esetben egyébként szó sincs Androidról vagy ARM-os alapokról, a gigászra telepített 8.1-es Windowst Intel processzor hajtja (Core i5-3437U). A helyszínen kapott információk értelmében kétsávos Wi-Fivel, USB 3.0 porttal, SDXC kártyaolvasóval felszerelt, Bluetooth 4.0 támogatású eszköz akkumulátora 8 órányi működésre elegendő energiát biztosít a 2,4 kilogramm tömegű készülék számára.

Panasonic UT-MB5
Panasonic UT-MB5 [+]

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés