CES 2013: íme az első félév csúcs Panasonic plazma és LCD tévéje

Az első félév termékkínálatát elnézve világosan látszik, hogy a Panasonic továbbra is kitart a plazma technológia mellett, csattanós választ adva a rémhírkeltőknek, akik 2012 vége felé egyenesen azzal álltak elő, hogy a cég idén tavaszra felszámolja ezt az üzletágat.

Panasonic ZT60
Panasonic ZT60

Nos, nyilván nem így történt, és a vállalat három széria (ZT, VT, ST) tizenöt termékével lép a nagyközönség elé 2013 első félévében. Ezek közül a zászlóshajó szerepét a 65 hüvelykes 65ZT60-nek szánják. A fém kávákkal és különleges talppal megtámogatott készülékbe egy új fejlesztésű foszfor került, aminek köszönhetően a cég állítása szerint nőtt az élettartam, és tovább javult a képminőség. A beépített WiFi-vel rendelkező modell természetesen képes az internetes anyagok elérésére, azaz nem hiányzik belőle a Viera Connect okostévé rendszer sem, és biztosítja a 3D anyagok megjelenítését, amihez az aktív shutteres képalkotási eljárást használja. Az integrált Swipe & Share technológiának köszönhetően a különféle személyi mobil eszközökön található tartalmak könnyedén megoszthatóak a tévén, ami egyébként 60 colos méretben is megvásárolható lesz tavasztól. Kár, hogy az áruk egyelőre még nem publikus.

Panasonic ZT60
Panasonic ZT60 [+]

Hasonló a helyzet az LCD szegmensben a plafont képviselő WT60 szériába tartozó két modell, tehát az 55"-es és az 47"-es televízió esetében is. A kifejezetten vékony, fémszínű kerettel ellátott tévékbe  240 hertzes frissítési rátával operáló IPS panel került. Ezekből sem hiányzik a Viera Connect és a fennt említett Swipe & Share technológia sem. Sőt, hasonlóan a ZT60-hoz ezek is vezérelhetőek hanggal, azaz elég csak a távirányítóba szerelt mikrofonba vagy a megfelelő alkalmazással bíró okostelefonba búgni a kívánt utasításokat, és azokat a készülékek lelkiismeretesen végrehajtják.

Panasonic WT60
Panasonic WT60 [+]

A WT60-ban elhelyezték a Panasonic első készülékbe épített kameráját is, amely az alkalmazások és az az internetes funkciók jobb kihasználását szolgálja. A tévék természetesen biztosítják a 3D tartalmak megjelenítését, és képesek a kétdimenziósokból is térhatásút varázsolni. Egyértelműen extrának számít a beépített ISFcc kalibrációs mód. A kalibrálás során egy kalibrációs szoftver, a Calman gondoskodik a képminőség pontos beállításáról, amelyet a SpectraCal Inc szállít a japán gyártónak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés