Egyedi fényezéssel hódítana a Palit legfrissebb VGA-ja

Az Ampere architektúrára épülő GPU-val szerelt, termetes modell valószínűleg csak hírhozója egy új termékcsaládnak.

A Palit egy olyan, Ampere alapokon nyugvó videokártyát mutatott be, ami a külsejével igyekszik kitűnni a szürke tömegből, és GeForce RTX 3060 Ti ColorPOP-nak hívják. A 2,7 slot vastagságú, 294 mm hosszú megoldás szexepilje a félpasszív üzemű, háromventilátoros (és RGB világítással feldobott) hűtésének metálfényű, kaméleon effektes burkolatfestése, amely három színből tevődik össze (Chameleon Green, Electric Blue, meg Ultra Violet), és aszerint változtatja megjelenését, hogy milyen szögből esik rá a fény, milyen szögből vesszük szemügyre.


[+]

A GPU Boost órajel 1665 MHz, szóval a referencia értékkel nem babráltak a tervezők, és a 8 GB GDDR6-os VRAM chipek is a sztenderd effektív frekvenciájukon, azaz 14 GHz-en ketyegnek. Az ugyancsak színváltós, szálcsiszolt hátlapi takarólemez szerencsére nem csupán merevítő funkciót biztosít, hiszen majdnem a harmadát méhsejtes perforációk borítják, így a meleg levegő nem reked meg alatta.

[+]

A 220 wattos TDP-jű VGA tápellátása – a PCI Express sínen kívül – két nyolctűs PCI Express csatlakozó segítségével valósul meg, és az I/O paneljén sincs semmi szokatlan, ugyanis három DisplayPort 1.4a, illetve egy 2.1-es HDMI kimenet található rajta. Zárójelben jegyezzük meg, hogy a tuningot, a légkavarók profilját, a monitorozást, valamint a hat effektet támogató fedélzeti LED-ek címzését a gyártó ThunderMaster szoftverével ejthetjük meg.


[+]

A VGA árát vagy piaci startjának pontos idejét szokás szerint ezúttal sem közölték, de a rosszmájúak keserédes szájízzel skandálhatják, hogy a kártya flip-flopja legalább a bányákban jól mutat majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Palit

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés