Bringásoknak hasznos, hátrafelé néző kamera az Owl 360 első terméke

Hirdetés

A beszédes nevű Owl 360 névre hallgató vállalatról elképzelhető, hogy nem sokan hallottak eddig. A céget ugyanis idén alapították, és első termékük rögtön választ is ad az első hallásra furcsának tűnő elnevezésre (Owl=bagoly).

Owl 360
Owl 360

Egy speciális használatra tervezett kamerával jelentkeztek, amelyet kimondottan a kerékpárosok igényei alapján terveztek. A cég nevével megegyező eszköz a biciklis háta mögötti régiót pásztázza, a képet pedig kiküldi egy kijelzőre. Ez utóbbi 3,5 hüvelykes képátlóval bír, és könnyedén a kormányra szerelhető. Tehát a felhasználónak nem kell folyamatosan hátrafelé nézegetnie, hogy tudja, mi történik mögötte. Erre egyébként a termékfotón ábrázolt szituációban nem is lenne nagyon szükség, hiszen maximum egy-két kiváncsi nyúl jelenthet változatosságot a mezőn. Viszont aki már próbált városban, forgalomban tekerni, annak ez igen jól jöhet. Ugyanis ha valóban működik a dolog, akkor így megspórolható a kényszeres és veszélyes hátrafelé nézegetés.

A kamerát tíz LED fogja közre, amelyek automatikusan bekapcsolnak, ha eljő a sötétség. Mind a kamera, mind a kijelző vízálló, és ellátták egy stabilizációs technológiával is, hogy ne remegjen túlságosan a kép. Az akkumulátoraik úgy öt órán keresztül biztosítanak energiát a működéshez, a szett ára pedig 180 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés