Sokkolóan majmolja a PlayStation 4-et és az Xbox One-t az OUYE konzol

Nem csak a nagyobb cégek fogják kiélvezni Kínában a konzoltilalom teljes feloldását, hanem a piac kisebb szereplői is. Vannak azonban olyan cégek, amelyek ezt a lehetőséget nem túl etikus módon szeretnék meglovagolni, és erre példa, hogy a kínai JD-n feltűnt egy olyan konzol, amely sok játékosnál kiverte a biztosítékot.

Mint ismeretes a JD egy Kickstarterhez hasonló oldal, csak éppen speciálisan az említett országra korlátozódik, és bizony itt is lehet mindenféle koncepcióra pénz gyűjteni. A napokban feltűnt egy olyan konzol, amely majdnem teljes másolata a Sony PlayStation 4-nek a dizájn alapjait tekintve, és a hozzá köthető gamepad lényegében a Microsoft Xbox One gamepadjének másolatának tekinthető. A tervezők szerint hat hónapig dolgoztak az általuk egyediként aposztrofált dizájnon, amelyet az OUYE konzol kapni fog. Valószínűleg a név kidolgozása is hasonlóan fáradtságos munka volt az OUYA után.

A kínai játékosok egyébként folyamatosan tesznek arról, hogy a piac ne támogassa a konzol megjelenését, mivel tisztán látszik rajta, hogy nem egyedi ötletről van szó. Az OUYE egyébként az Allwinner A80-as rendszerchipjét használja, amelyben négy-négy darab ARM Cortex-A7 és Cortex-A15 mag dolgozik Big.Little konfigurációban, míg az IGP szerepét egy Imagination PowerVR G6320-as fejlesztés tölti be. A rendszermemória kapacitása 2 GB, míg az adatokat egy 16 GB-os eMMC memória tárolhatja, de lehetőség van microSD memóriakártya használatára is. Természetesen a Wi-Fi is a csomag része.

Maga az Android 4.4.2-es operációs rendszert futtató konzol 70 dollárba kerülne, ha sikerül összeszedni a nagyjából 15 ezer dollárnyi pénzt, ami szükséges a megjelenéshez. Ennyi pénzért pedig igazából ez nem is lenne rossz ajánlat, ha a tervezőkbe egy minimális kreativitás szorult volna és nem az aktuális termékek dizájnját másolnák. Még talán egy ötletes nevet is sikerült volna találni neki.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés