Oroszország AMD-s alaplap gyártásába kezdett

A deres tajga újszülöttjéhez egy nagy márka közkedvelt, alsó-középkategóriás típusa adta az "ihletet".

Csakúgy, mint Kína, Oroszország is törekszik arra, hogy import szintjén minél inkább függetlenné váljon más nemzetektől, és ezt látszik alátámasztani az a tény is, hogy a GS Group Holding és a Philax elkezdte gyártani az első, helyben készülő orosz alaplapot, ami a népszerűségnek örvendő, jó ár/érték arányáról ismert, microATX-es ASRock B450M Pro4 dizájnját tudhatja magáénak.

Hirdetés

A részletek egyelőre még nem világosak, de valószínűsíthetően valamiféle lincencet vásároltak a tajvani székhelyű vállalattól, és azért (is) erre a típusra esett a választásuk, mert felszerelhető TPM modullal, s ez fontos szempont az állami szektor számára. A deszka nem visel semmilyen ASRock "felségjelzést", és még csak a modellnéven sem osztozik vele, s bár nem a legmodernebb vezérlőhídra épül, attól még szépen elpöfög a Vermeer kódnév alatt futó (netán korábbi) AMD Ryzen processzorokkal.


(forrás: GS Group Holding & Philax a Tom's Hardware-en keresztül) [+]

A négy DIMM foglalat 3200 MHz-es effektív órajelig (és 128 GB-os kapacitásig) támogatja a DDR4 memóriákat, míg a különféle bővítőkártyákat a két x16-os PCI Express 3.0 sín (amelyek közül az egyik jó eséllyel x4-es sávszélességre van vezetékezve) és az egy x1-es PCI Express 2.0 interfész várja. Az adattárakat két M.2 slot és négy SATA port fogadja, miközben a hátlapi csatlakozópanelen egy PS/2 kombóport, egy HDMI kimenet, egy D-Sub és egy DVI-D csatoló, egy-egy USB 3.1 Gen2 Type-C és Type-A, továbbá négy USB 3.1 Gen1 kapu állomásozik a 3,5 mm-es audio jackek, illetve a gigabites Ethernet konnektor társaságában.

A Philax legalább 40 000 legyártott példányt tervez az orosz belpiacon értékesíteni, de itt nincs vége a történetnek, ugyanis partnerével közösen mintegy 50 000 monitorral is megfejelnék ezt, emellett pedig Elbrus és Baikal processzorok hajtására képes alaplapok fejlesztésbe kezdenek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés