Hirdetés

Optikai zoom várható az iPhone 7-be?

Hirdetés

A dupla kamera már nem lenne elég nagy dobás az új iPhone esetén, így a cupertino-i vállalat boszorkánykonyhájában mást főztek. A digitális zoom már régóta alapvető az okostelefonok világában, és bár a kapott eredmény gyakran siralmas, mégis sokan használják. Ennek kiváltására törekszik az Apple is, ám a kidudorodó kameraházat igénylő hagyományos megoldás helyett, a mérnökök egy olyan megoldással rukkoltak elő, amelyben a lencserendszer 90 fokban megtörik, a beérkező fény továbbításról pedig egy apró tükör gondoskodik.


A kép illusztráció! [+]

Az így "meghajlított" optika, melyet az Apple is "hajlított telefotó kamera rendszernek" hív, lényegesen kevesebb helyet igényel, amivel megelőzhető a sokak számára kellemetlen dudor a telefon hátulján. Ugyanakkor nem ez az első periszkóp-szerű szabadalom az almás cég részéről, hiszen 2015-ben egy hasonló tervvel már előálltak. Azonban, ha figyelembe vesszük azokat a híreket, miszerint a következő iPhone két optikával érkezhet, amelyek az LG G5-höz hasonlóan különböző gyújtótávolságúak, akkor egy nagylátó mellé helyezett telefotó zoom lencsével lényegesen nagyobb átfogást lenne képes lefedni, ami bizony jó dolog.


[+]

Kíváncsian várjuk tehát, hogy miképpen alakul mobilos telefotó optika sorsa, aki pedig szeretne elmélyedni a szabadalomban, itt megteheti.

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • Apple

Előzmények

 • Ilyen lehet az „iPhone 7 Plus” dupla kamerarendszere

  Kézzelfogható „bizonyítékok” is felbukkantak a pletykák mellé, melyek szerint az „iPhone 7 Plus” vagy „iPhone Pro” dupla hátlapi fényképezőmodult kaphat.

 • Apple iPhone 6s Plus - extra felszereltség

  A nagyobbik almás készülék szélvészgyors az A9 chipsetnek köszönhetően, a testvérmodellhez képest nagyobb felbontású kijelző, jobb üzemidő és OIS-es kamera jellemzi.

 • Apple iPhone 6s - Nyomás utána!

  A cupertinóiak újdonsága külsőleg nem sokat változott elődjéhez képest, ám nyomásérzékeny kijelzőt, nagyobb felbontású kamerát és rendkívül erős hardvert kapott.

Hirdetés