Hirdetés

Open SYCL néven folytatja karrierjét a hipSYCL

A koncepció marad a GPU-k egységes programozása, de az új név jobban kifejezi a projekt irányát.

A hipSYCL több éve indult hobbiprojektként, de azóta átvette a fejlesztését és finanszírozását a Heidelbergi Egyetem, mára pedig az erősebb szuperszámítógépek is építenek rá. A rendszert a koncepciója teszi nagyon ütőképessé, ugyanis máig ez az egyetlen olyan nagyobb SYCL implementáció, amely egymenetes fordítódizájnt alkalmaz, emellett komolyan épít az elérhető eszközökre, amivel úgy biztosít stabil és nagy teljesítményű infrastruktúrát, hogy közben maximalizálja az interoperabilitást az elérhető és célozható platformok között.

A fejlesztést végző szervezet most bejelentette, hogy a projekt új, Open SYCL néven folytatja, ami jobban kifejezi a mögöttes célt. A hipSYCL-t valószínűleg sokan azonosíthatták az AMD-féle HIP-pel, de valójában a rendszer célja az, hogy különböző moduláris backendek segítségével egységes SYCL kódból célozhatók legyenek az eltérő platformok, legyen szó OpenMP-ről, NVIDIA CUDA-ról, AMD HIP-ről vagy az Intel-féle OneAPI Level Zeróról. Tehát a hipSYCL-nek az AMD HIP konstrukciójához maximum annyiban van köze, hogy a hardver eléréséhez nyilván HIP-re fordító backendet használ, de más platform esetében is hasonló a működés.


[+]

A fentiekkel tehát a név megváltozott, de minden más marad a régiben, csak az Open SYCL tényleg jobban kifejezi a projekt irányát.

Előzmények

Hirdetés