Önvezető autóra gyúr a Subaru is

Hirdetés

A kaliforniai közlekedési hatóság engedélyt adott a Subarunak arra, hogy az állam útjain élesben tesztelje önvezető autóit – ezzel az ilyen lehetőséget kapott gyártók száma már 22-re emelkedett. A Subaru már most kínál több vezetőt segítő megoldást az EyeSight nevű csomagjában, a jövőre nézve pedig azt tervezik, hogy 65 km/h-ig bevethetővé teszik a sűrű forgalomban való közlekedést megkönnyítő követő- és kormányzó rendszert, illetve hogy 2020-ra elkészülnek az autópályán már teljes egészében automatikus közlekedést nyújtó megoldással, ami önálló sávváltásra és kanyarkövetésre is képes lesz.

Ez még szerencsére nem vezeti magát
Ez még szerencsére nem vezeti magát [+]

Kalifornia nemcsak Szilícium-völgy miatt népszerű az önvezető járműveket tesztelő cégek körében, hanem azért is, mert az állam közlekedési felügyelete (DMV) nemcsak zárt tesztpályákon, hanem gyakorlatilag élesben is engedélyezi az ilyen teszteket különösebb akadékoskodás nélkül.

Azóta történt

Előzmények

  • Egyre közelebb a robotautó

    Úgy látszik, hogy jól haladnak az önvezető rendszer fejlesztésével a Teslánál, állítólag a hetekben kiadják az Autopilot 2-es verzióját.

Hirdetés