Hirdetés

Kicsit megkavarja a tajvani gyártókat az omikron szele

Az új típusú koronavírus aktuálisan terjedő variánsa már tajvant sem kíméli, amire reagálnia kellett a TSMC-nek és az UMC-nek.

Ha a világon ki kellene emelni egy helyet, amely elképesztően jól kezelte a pandémiát, akkor a legtöbbek Tajvant mondanák. Egy múlt év tavaszán bekövetkezett nem túl hosszú járványhullámot leszámítva elég szépen elkerülte az új típusú koronavírus a szigetországot, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy a helyi kormány igencsak működő szabályokat hozott a megelőzés érdekében.

Az úgynevezett omikron variáns azonban más, ez a jelenlegi tapasztalatok alapján annyira hatékonyan terjed, hogy még erőteljes korlátozásokkal is nagyon nehéz megfékezni. Márpedig az omikron variáns elérte Tajvant, egyre több ilyen esetet detektálnak a hatósások, ami aggodalomra ad okot.

A TSMC és az UMC a fentiek miatt tegnap bejelentette, hogy az egyes részlegeik alkalmazottai otthonról fognak dolgozni, annak érdekében, hogy a személyes találkozók minimalizálva legyenek. Erre azért van szükség, mert a tajvaniak az omikronnal fertőzőt emberek adataira építve visszavezették a fertőzések forrását Taoyuan városába, ezen belül is a Farglory szabadkereskedelmi övezetben fekvő elektronikai gyárakba. Mindez pedig azért nagyon hasznos információ, mert így utána tudnak menni a potenciális kontatkoknak, és gyors intézkedésekkel akár meg is fogható egy kialakulóban lévő járvány.

Az látható, hogy a tajvani bérgyártók megtesznek mindent azért, hogy a lehetőségekhez mérten sikerüljön már a felfutó szakaszban elejét venni az omikron terjedésének. A TSMC többek között konkrétan korlátozta a csoporttevékenységek méretét, a belföldi üzleti utakat felfüggesztették, leállították a régiók és gyárak közötti ingajáratokat, az oktatási és képzési kurzusokat pedig online formában tartják majd meg. Sőt, a világ legnagyobb bérgyártója bezárta a sporttevékenységet biztosító létesítményeit, felfüggesztették a vállalati összejöveteleket, illetve az egyes szervezetek tevékenységeit.

Előzmények

Hirdetés