Olympus LS-100 hangfelvevő – komplett zsebstúdió

Az Olympus közkedvelt LS szériás hangfelvevői újabb taggal bővült, mely ezúttal minőség és funkcionalitás terén is egy magasabb színvonalat képvisel. Az LS-100 méretét tekintve elég kompakt ahhoz, hogy akár zsebre is vághassuk (159,0 x 70,0 x 33,5 mm, 280 g), mégis rengeteg igény kielégítésére alkalmas. Először is a fejébe épített, 90 fokban elhelyezett sztereó kondenzátor mikrofonon frekvenciatartománya fedi az emberi hallást (20 Hz – 20 kHz), a mélyebb tartományok basszusát is gond nélkül érzékeli. Szerencsére a leghangosabb koncertekkel is megbirkózik, 140 dB-ig a legvadabb rock bandát is torzítás és vágás nélkül rögzíti.

Aljában két negyed hüvelykes kombinált XLR/Line bemenete 48/24 voltos fantomtáppal kiegészítve a legtöbb minőségi külső mikrofon meghajtására is alkalmas, fejlett audio processzora és erősítője lévén a hosszabb kábelek ellenére is képes aránylag alacsony jel/zaj szinten dolgozni. A beépített mikrofonból és a bemenetekből egyszerre több sávot is képes rögzíteni, így például egy gitár, egy szintetizátor és mindenki más külön csatornán kap helyet, ezek hangereje függetlenül állítható. Egyszerre lejátszani viszont akár nyolc sávot is képes, így számítógép nélkül is gyorsan ellenőrizhetünk néhány összhangzatot. Továbbá arra is lehetőség van, hogy felvétel közben ne csak az aktuális eseményeket monitorozzuk, de régebbi felvételeket is visszahallgathassunk.

Készenléti állapotban az elmúlt 2 másodpercet folyamatosan tárolja, vagyis a rosszabb reflexekkel rendelkezők sem feltétlenül maradnak le az első hangokról. A felvételek kezdete és vége akár automatikusan, a hallottak alapján is létrejöhet, ehhez csupán egy hangerőszintet kell előre konfigurálnunk, ami majd „kioldja” a szerkezetet.

A maximum 24 bit / 96 kHz-es felvételek PCM vagy MP3 formátumban, alapesetben a 4 GB beépített memóriában tárolhatók, ez egy megfelelő típusú SD memóriakártyával 64 GB-ig szabadon bővíthető. Beépített lítiumion akkumulátora egy szuszra 12 és fél órányi felvételt engedélyez, a csomag adaptert is tartalmaz. A beállítások és a monitorozás a háttérvilágított 2 hüvelykes LCD panelen követhetők szemmel. A többek között metronómként és hangoló gépként is funkcionáló Olympus LS-100 hangfelvevő vételára 399 dollár, tehát hasonló kategóriába érkezik, mint a Zoom H4n.

Hirdetés