Hirdetés

Olcsóbb kétmagos Pentiumot készít az Intel

Az Intel egy minden eddiginél kedvezőbb árú kétmagos processzor bevezetését tervezi – tudta meg az X-bit labs. Radoslaw Walczyk, az Intel képviselője megerősítette, hogy Pentium D 805 típusjellel szerepel az útitervben egy modell, amelynek nemcsak magórajele (2,66 GHz) alacsonyabb a termékcsalád többi tagjánál, hanem az alkalmazott rendszerbusz-sebesség (533 MHz) tekintetében is eltér erősebb testvéreitől.

Walczyk elmondta, hogy az új típus megjelenése márciusra várható, azonban áráról nem nyilatkozott. Egy cseh online üzlet ugyanakkor már vesz fel előrendeléseket a processzor dobozos változatára, melyet átszámítva mintegy 41 500 forintos bruttó áron kínál megvételre – ez az ár persze nem feleltethető meg a majdani magyar kiskereskedelmi árnak, ám jelzi, hogy a Pentium D 820-asnál jóval kedvezőbb árú termékről van szó. (Nagykereskedelmi árakat tekintve 241 dollár áll szemben az új termék 200 dollár alattira becsült árával.)

Az Intel nemrégiben vezette be a Pentium D 900-as szériát, melyek már a 65 nm-es csíkszélességgel előállított Presler magra épülnek. Az új modellek listaára jelenleg megegyezik az azonos órajelen futó 90 nm-es (Smithfield) modellekével. A Pentium D 805-tel a gyártó egyértelműen a középkategóriát célozza meg; a Celeron D szintjére lassított FSB szerencsére nem jár együtt a másodszintű gyorsítótár csökkentésével, az a Pentium D 800-as sorozat többi tagjához hasonlóan 2 x 1 MB marad.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés