Hirdetés

Rögzítőkártyával és magához mérten olcsó webkamerával jelentkezett a Razer

A Kiyo X webkamera mellett a 4K30p rögzítésre képes Ripsaw X is elérhetővé vált.

A Razer két új termékcsaládját is olyan ajánlatokkal bővítette, amelyek leginkább a streameléssel még csak most ismerkedők számára lehetnek érdekesek, hiszen vételáruk a kezdők számára is emészthetőre sikerült.


[+]

A 90 eurós Kiyo X a gyártó immár három webkamerája közül a legolcsóbb, amiért természetesen kompromisszumot kell kötni a jóval drágább Kiyo Prohoz képest, de a legtöbb felhasználónak még így sem lehet majd oka panaszra. A kamera 1080p felbontásban 30-as, 720p-ben pedig 60-as másodpercenkénti képkockasebességgel képes rögzíteni, míg a látószöge 82 fokos, és bár az olyan funkciók kimaradtak belőle, mint a HDR vagy a szoftverből állítható látószög, az autofókuszról, a testreszabható, állványra is rögzíthető talpról és a beépített mikrofonról szerencsére nem kell lemondania a 1,5 méteres, szövetborítású USB kábelen keresztül csatlakoztatható webkamera vásárlóinak.


[+]

A bejelentés másik főszereplője a 140 eurós Razer Ripsaw X rögzítőkártya, amellyel kapcsolatban ellentmondásos információk szerepelnek a sajtóközleményben és a termékoldalon. Előbbi egy, minőségben és árban is belépő(bb) kategóriás termékként hivatkozik az újdonságra és 4K30p felvételi módot említ vele kapcsolatban, utóbbinál viszont ez csak a rövid leírásban szerepel így, a specifikációk között már felvételnél és a passthrough módban is a 4K60p érték került feltüntetésre.


[+]

Utóbbi már csak azért is érdekes, mert a Ripsaw X a képek alapján nem rendelkezik HDMI kimenettel, hiszen elsősorban kamerák képének rögzítésére fejlesztették ki, nem lennénk tehát meglepődve, ha hamarosan változna a specifikációs táblázat, a 4K30p támogatása, illetve a HDMI 2.0 és az USB 3.0 csatlakozók megléte viszont talán biztosra vehető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés