Olcsó tabletet leplezett le a Lenovo, jön a 200 dolláros IdeaPad A1

Hirdetés

Mai vékony, alumínium notebookjai mellett a Lenovo ezúttal egy olcsó tabletet is bemutatott. Az IdeaPad K1, U1 és P1 modellek után hamarosan, remélhetőleg még ebben a hónapban megérkezik a boltok polcaira az IdeaPad A1 típus, mely elsősorban ára miatt lehet népszerű, csupán 200 dollárt kér érte ugyanis a gyártó, ami nem egy nagy összeg egy ilyen készülékért. Persze a széria legkisebb modellje, a 8 GB flashalapú tárhelyes változat kerül ennyibe, a 16 és 32 GB-os verziókért 250 és 300 dollárt kell fizetni.


[+]

Az Android 2.3-as operációs rendszert futtató A1 kijelzője 7”-es képátlójú egyébként, melynek felbontása 1024x600 pixeles. Természetesen LED háttérvilágítású érintőképernyővel lesz dolgunk. Ez alatt és a megerősített magnézium-ötvözet készülékház belsejében az OMAP 3622 típusú egymagos processzor dolgozik 1 GHz-es órajelen 512 MB RAM társaságában és az említett méretekben rendelhető háttértárral.


[+]

Van microSD slotja, Wi-Fi kártyája, Bluetooth adaptere, GPS vevője és microUSB portja is, valamint nem hiányzik a két kamera sem: hátul egy 3 megapixeles, elöl pedig egy VGA felbontású lapul. A gyártó szerint nagyjából hét órás használati időre lehet számítani egy akkufeltöltéssel. A megjelenése tehát még szeptemberben várható, a választható színek közt pedig jó néhány fiatalos változat is lesz, köztük például világoskék vagy rózsaszín.


[+]

Előzmények

Hirdetés