Olcsó Blu-ray lejátszót dob piacra a Pioneer

Annak ellenére, hogy a Blu-ray így 2011 táján egyre kevésbé tűnik sikersztorinak, a gyártók rendületlenül bővítik a kínálatukat újabb-és-újabb termékekkel. Most éppen a Pioneer mutatott be egy belépő szintű darabot, ami funkcióit tekintve néhány évvel ezelőtt akár topkategóriás eszköz is lehetett volna.

Pioneer BDP-140
Pioneer BDP-140

A BDP-140 típusjelzésű modell természetesen támogatja az összes létező írt, újraírt CD-, DVD- és Blu-ray lemez lejátszását, ezen kívül elboldogul az SACD, illetve 3D anyagokkal is. DLNA 1.5 kompatibilis, és bizonyos korlátok között lehetővé teszi az USB porton keresztül csatlakoztatott adattároló eszközökön pihenő médiafájlok kezelését. Zenék esetében az MP3 és a WMA, a képek közül pedig a JPG kiterjesztésű anyagok jöhetnek szóba, ezen kívül a DivX, DivX HD, WMV és MKV videókkal is megbirkózik. Azért ez ma már elég karcsú, hisz a 30 dolláros hordozható PMP-k is bőven megugorják ezt a szintet.

Egyes internetes tartalmak, így például a YouTube elérését is biztosítja, egy letölthető alkalmazás segítségével pedig okostelefonokkal is vezérelhető a saját távirányítója mellett. A dizájnjában semmi különöset nem mutató Blu-ray lejátszó 23 wattot fogyaszt, 2,1 kilogrammot nyom, és 250 dollárba kerül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés