Officexpo 2007: Megismerkedtünk a Xerox WorkCentre 7132-vel

Hirdetés

Immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre idén az Officexpo Papír, Iroda-, Írószer és Irodatechnikai Szakkiállítás, mely három éve egészült ki először a kreatív és hobby tematikával. A SYMA Rendezvénycsarnokban berendezett eseményre egy villámlátogatás erejéig a Prohardver! stábja is eljutott a Xerox egy Premier Business Partnere, a Doqmentor Kft. meghívására.

Utóbbi standján működés közben is megtekinthettük a patinás nevű Xerox egyik aktuális fókusztermékét, a WorkCentre 7132 típusú multifunkciós berendezését. A készülék funkciói lényegében megegyeznek az általunk rendszeresen ismertetett hasonló berendezések szolgáltatásválasztékával, a nyomtatóként, másolóként, szkennerként és faxként működő WorkCentre 7132 azonban már közepes méretű, akár 20-30 munkaállomást számláló irodai munkacsoportot is kiszolgál.

Bár a Xerox WorkCentre 7132 nyomtatóműve fel van készítve a színes nyomtatásra is, és tapasztalataink szerint kiváló minőségű színes nyomatokat produkál a maximálisan elérhető 1200x600 dpi-s felbontás mellett, a gépet elsősorban olyan irodák számára ajánlja a forgalmazó, ahol fekete-fehér nyomatok mellett csak alkalmanként van szükség színes printek előállítására.

A nyomtatómű ennek megfelelően lényegesen gyorsabban dolgozik fekete-fehér üzemmódban; ilyenkor a rövid feldolgozási idő után, mely az első nyomat elkészítését megelőzi, percenként 32 A4-es lapot készít a Xerox WorkCentre 7132, miközben ugyanennyi idő alatt 8 színes nyomattal végez. A gép kategóriájának megfelelően természetesen már A3 méretű nyersanyagra is dolgozik, ezeket vagy a százlapos kézi lapadagolóból, vagy az 520 lap kapacitású papírtálcából húzza be. A gép kapacitása tovább bővíthető egy kétszer 520 lapos kéttálcás kiegészítővel vagy egy összesen 2100 lap tárolására alkalmas nagykapacitású papíradagolóval.

A Xerox WorkCentre 7132 kialakításánál fogva teljes mértékben képes kiváltani egy irodai fénymásolót, szkennert és faxot is; az eszköz mind nyomtatás, mind másolás során (ekkor az elérhető maximális felbontás 600x600 dpi) extra funkciók valóságos tárházát nyújtja, úgy mint a titkos nyomtatás, füzetkészítés (ezeket a megfelelő kiegészítővel kötegelni és tűzni is képes a gép), bekötött anyagok másolása stb. A PCL5c és emulált PCL6 nyomtatási leírónyelveket támogató berendezés faxmodulja hálózaton keresztül is képes a faxokat továbbítani, a szkenner pedig a szokásos formátumok támogatásán túl opcióként direkt e-mail és hálózati továbbítást is nyújt.

A maximálisan 100 000 lap/hó terhelhetőségű Xerox WorkCentre 7132 alapára hozzávetőleg 767 000 forint, a Xerox viszonteladó partnerei a választott konfigurációnak megfelelően egyedi árajánlatot adnak a vásárlóknak. A készülékhez karbantartási szerződés keretén belül helyszíni javítást és kellékanyagellátást nyújt a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Xerox

Előzmények

Hirdetés