2018. szeptember 25., kedd

Odafigyel a külső VGA-t vásárlók gondjaira a Dell

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Egyre több külső VGA kártya (jobban mondva a fogadásukra képes kiegészítő) van a piacon, de ezekkel egyelőre csak kevés notebook kompatibilis teljesen.

Hirdetés

Nő az elsősorban noteszgépek mellé szánt, VGA-kártyák fogadására képes házak (eVGA-k) piaca, ám attól még, hogy rendelkezünk egy TB3 csatlakozóval megáldott noteszgéppel, egyáltalán nem biztos, hogy azzal használni is tudunk egy ilyen kiegészítőt. Ennek oka sokszor az, hogy hiába a TB3 port, az újabb külső házak a TI83 kontrollerre épülnek (ilyen például a nálunk is ismert ASUS XG Station 2), az pedig csak akkor hajlandó a PC-vel együttműködni, ha azt is direkt felkészítették erre. A korábbi, TI82-re épülő modelleknél (Razer Core) ez nem volt gond, az a vezérlő ebből a szempontból megengedőbb volt, a TI83-nál azonban legalábbis egy firmware-frissítésre szükség lesz azért, hogy az „amit nem engedélyeztek, az tilos” filozófia helyett az „amit nem tiltottak, az szabad” filozófia szerint viselkedjenek. Sajnos egyelőre pont az ASUS az, aki nem adott ki ilyen frissítést, tehát a számítógép-gyártók feladata lesz az, hogy noteszgépeikre beszerezzék a megfelelő engedélyeket (ehhez nem hardvert kell módosítani, hanem kifizetni például a megfelelő licencdíjakat az Intel felé).

Az egyik első cég, aki a felhasználóktól érkezett panaszok nyomán vállalkozik erre, a Dell lesz: az Alienware és XPS vonalért felelős vezető, Frank Azor bejelentette, hogy első körben az XPS 15-re szerzik meg a szükséges tanúsítványokat, és várhatóan a jövőben már a többi XPS és Alienware esetében is így járnak majd el.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.