Az Oculus Rift tulajok kedvenc adaptere lehet a Club 3D újdonsága

Az Oculus Rift és a HTC Vive közül az utóbbi rendszer egyik előnye, hogy a VGA-k DisplayPort kimenetére is ráköthető a mellékelt kábelekkel, míg előbbi headset esetében a HDMI-re van kényszerítve a felhasználó. Ez azért gond, mert a legtöbb VGA-n több DisplayPort kimenet van, de csak egy HDMI, tehát a felhasználók inkább az előbbit használnák, ha lehetőségük lenne rá.

Hirdetés

Az átalakítás ugyanakkor kicsit trükkös, mivel nem működik minden adapterrel. Elsődlegesen passzív átalakító szükséges, de még ez sem garancia a sikerre, bár annak nehéz utánajárni, hogy miért nem, viszont a felhasználók csak azt látják, hogy bizonyos adapterekkel működik az átalakítás, egy részükkel pedig nem.


[+]

A Club 3D erre a problémára fejlesztette ki a CAC-1056 és a CAC-1156 jelzésű kábeleket. Ezek közvetlenül csatlakoztathatók a DisplayPort 1.1 vagy újabb bemenettel rendelkező VGA-khoz, míg az így kapott HDMI 1.4-es kimenettel már beköthető az Oculus Rift. A két opció egyébként abban különbözik, hogy a CAC-1056 normál méretű, míg a CAC-1156 mini DisplayPort aljzatba illik.

A Club 3D tesztelte is a kábeleket, így biztosan jól működnek az Oculus Rift és a HTC Vive headsetekkel, illetve a Radeon RX 470 és 480, valamint a Pro WX sorozatú VGA-kkal. Minőségi megoldásról lévén szó szinte borítékolható, hogy más eszközökkel is üzemképes.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés