Nemrég "téglává" változott az összes Oculus Rift

De már elmúlt a hatás, ugyanis a vállalat egy gyors frissítéssel felszámolta a hiba okát.

Hirdetés

Az Oculus a tegnapi nap után egy újabb hibát jelentette be. Ezúttal nem fekete képernyőről van szó, vagy más nehezen behatárolható gondról, ugyanis az történt, hogy nagyjából egy nappal ezelőtt a felhasználók nem tudták működésre bírni az Oculus Rift headsetjeiket. A hibaüzenetként mindenhol ugyanaz jelent meg: az Oculus futtatási környezet szervizfolyamata nem volt elérhető.

A gond jellege miatt sejthető volt, hogy a szoftver rakoncátlankodik, és viszonylag hamar kiderült, hogy ha a felhasználók a számítógép dátumát korábbra állítják vissza, akkor életet lehetnek a rendszerbe is. Az Oculus azonnal nekiállt a hibakeresésnek, és gyorsan kiderült, hogy a problémát egy lejárt tanúsítvány okozta, és emiatt működtek a headsetek korábbi dátum mellett.

A hibát a vállalat gyorsan orvosolta egy OculusPatchMarch2018.exe nevű állománnyal, ami az alábbi oldalról tölthető le.

Az Oculus egy közleményben elnézést is kért az érintett felhasználóktól, és kárpótlásképpen 15 dollárnyi Oculus Store creditet írnak jóvá mindenkinek, aki potenciálisan tapasztalhatta a hibát. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy ha bárki február elseje után használta az Oculus Riftet, akkor egy kis pénz jelenik majd meg a használt fiókon belül.

Előzmények

Hirdetés