Hirdetés

Zajmentes rendszer építhető a Zalman új házába

Hirdetés

A Zalman piacra dobta teljesen hangtalan PC építését lehetővé tevő házának, a TNN 500A-nak több ponton lényegesen továbbfejlesztett új változatát, a TNN 500AF-et. A rendszer legjobban melegedő komponenseinek hűtését olyan blokkok végzik, amelyeket hővezető csövek kötnek össze a bordái révén terjedelmes hőleadó felülettel rendelkező ház falaival.

A rendszer lelkét képező processzor 100 wattos maximális teljesítmény alatt teljesen passzívan hűthető, ezen érték fölött azonban a gyártó előírja egy 120 mm-es, 1000-1200 rpm fordulaton pörgő ventilátor beszerelését, valamint hővezető blokkok (ZM-RTB1) beillesztését az alaplap mögé – így 150 wattig tolódik ki a határ. Az említett blokkok egyébként is jó szolgálatot tehetnek, hiszen az áramellátó rendszerben kulcsfontosságú FET-ek vagy éppen az északi híd alá helyezve jelentősen csökkenthetik ezen alkatrészek, s közvetve az alaplapon helyet foglaló többi alkotóelem hőterhelését. A videokártyán helyet foglaló GPU passzív hűtése 75 wattig, az északi hídé pedig 20 wattig biztosított.

A TNN 500AF egy 400 wattos tápegységet is kapott, amely – természetesen – ugyancsak elboldogul ventilátorok nélkül. Szintén újdonságot jelent a multimédiás képességek továbbfejlesztése, amit az előlapon található USB és Firewire kivezetések, valamint audiocsatlakozók is alátámasztanak, ám igazán a mellékelt távirányító reprezentál.

A masszív ház mérete 400 x 286 x 597 mm, 26 kilogrammos tömegét a számos hűtőmodult és az 5-7 mm vastag alumínium házat tekintve aligha kell kommentálni. A rögzíthető görgőkkel rendelkező ház kellékei között további hasznos kiegészítőket, például ZM-2HC2 winchesterhűtőt, videokártyára való RAM-hűtőket, hővezető pasztát és padokat, valamint IDE-csőkábelt is találunk.

A Zalman TNN 500AF már elérhető Magyarországon is, ára 256 900 forint + áfa.

Azóta történt

  • Invenio D925 konfiguráció

    Az Invenio gépcsaládot csúcsminőségű alkatrészekből állítják össze, nem véletlen tehát a három éves teljeskörű garancia.

  • Noteszgépek a Sulinetben

    Megszokott hardverajánlónk után ma a Sulinet felé fordulunk; a program noteszgépei közül hívjuk fel néhányra a figyelmet.

  • QTechnology tápegységek bemutatója

    Újabb gyártó mutatkozott be a hazai piacon: a QTechnology hat modelljével ismerkedtünk.

  • Tápegység az Asustól

    Az Asus mindig képes a meglepetésekre – mostani cikkünk alanya a tajvani gyártó egyik friss terméke, egy tápegység.

Előzmények

Hirdetés