Belépő szintű házimozi erősítővel lép színre a Yamaha

Az RX-V385 a hagyományos, 5.1 csatornás eszközök táborát erősíti.

Hirdetés

A Yamaha bejelentette, hogy 2018 áprilisának végén 300 dolláros, azaz körülbelül 75 000 forintos áron piacra dob egy új AV erősítőt. Az RX-V385 típusjelzésű modell a 5.1 csatornás készülékek táborát erősíti, és jó néhány extra funkciót is kínál.

Yamaha RX-V385
Yamaha RX-V385 [+]

A hivatalos specifikáció szerint a termék csatornánkénti maximális teljesítménye 135 watt (6 ohm, 1 kHz, 10% THD, 1 meghajtott csatorna), emellett megadták a 100 (6 ohm, 1 kHz, 0.9% THD, 1 meghajtott csatorna), illetve 70 wattra (6 ohm, 20 Hz-20 kHz, 0.09% THD, 2 meghajtott csatorna) vonatkozó értékeket is. A termék megkapta a gyártó továbbfejlesztett Cinema DSP technológiáját, amely elméletileg pazar térhatású megszólalást biztosít, emellett lehetővé teszi, hogy különféle hangzásprofilok (Roxy Theater, katedrális stb.) közül válassza ki a felhasználó a számára a legszimpatikusabbat. Ellátták a YPAO (Yamaha Parametric room Acoustic Optimizer) névre hallgató kalibrációs eljárással is, amelynek használatával a helyiség egy kívánt pontjára koncentrálható a lehető legjobb minőségű hangzás.

Yamaha RX-V385
Yamaha RX-V385 [+]

Rendelkezik három darab Burr-Brown 384 kHz / 32-bit digitális analóg konverterrel, nem hiányzik belőle a médialejátszó alkalmazás sem, amelyre az USB-n keresztül juttathatóak el az MP3, WMA, MPEG-4 AAC vagy WAV formátumú audió tartalmak. Természetesen szavatolja a megszokott surround hangszabványok (Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio is) kezelését, és a virtuális térhatású technológia is elérhető. HDMI csatlakozói képesek a 4K HDR (Dolby Vision is) videójelek továbbítására, és a készülék az integrált AM/FM tuner révén rádiózásra is használható. Támogatja a Bluetooth technológia használatát, azaz vezeték nélkül is kapcsolódhat a kompatibilis eszközökhöz, a használatát pedig egy mobil eszközökre letölthető alkalmazás segíti elő, amelynek segítségével egy grafikus kezelőfelületen módosíthatóak az egyes beállítások, kapcsolhatóak ki-be a különféle funkciók, szolgáltatások.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés