Az Xbox Preview tagok már kipróbálhatják a FreeSync 2-t

Egy olyan kijelző kell hozzá, amely támogatja az AMD HDMI-s FreeSync specifikációját.

Nagyjából egy hónapja számoltunk be arról, hogy FreeSync 2-t kap az Xbox One S és X konzol, ami a megfelel kijelzők mellett lehetővé teszi a variálható frissítési frekvenciát, valamint a speciális tone mappingot.

Hirdetés

Ez a frissítés a Preview tagok számára már megérkezett, vagyis le lehet tesztelni a működését. Mindehhez egyrészt szükség van támogatást biztosító firmware-re, amely egy új, bepipálható lehetőséget ad hozzá a támogatott konzolok beállításaihoz.

A variálható frissítési frekvencia az AMD HDMI-s FreeSync specifikációinak megfelelő kijelzőkön érhető el, vagyis nem szabványos megoldás, de tény, hogy elég nagy a monitorválaszték, tehát a megfelelő hardverek beszerzéséből nem lehet gond. Azt viszont fontos kiemelni, hogy a Preview kód esetében az érintett mód aktiválása akadozó működéshez vezet a játékmenet felvétele közben, de ezt nyilván a végleges támogatásig korrigálja majd a Microsoft. Eleve az Xbox Preview tagok az efféle hibák és jelenségek felderítésén dolgoznak, így a redmondi óriáscég reagálni tud rájuk.

A FreeSync 2 támogatása, vagyis a speciális tone mappinggal működő HDR még nem érhető el, annak ellenére, hogy a rendszer támogatja. Ennek az oka, hogy erre direkt támogatás kell a játék oldalán. Bár a Far Cry 5 PC-n pont kezeli ezt a lehetőséget, de az Xbox One portból ez kimaradt, noha elképzelhető, hogy az Ubisoft készít egy frissítést az említett címhez, és onnantól a HDR-re vonatkozó képességek is kihasználhatók lesznek.

Mivel maga a firmware a Xbox Preview tagoknál van a tényleges megjelenés sem lehet már messze, így rövid időn belül mindenki bevetheti a variálható frissítési frekvenciát a saját Xbox One S vagy X konzolján.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés