VR tesztprogrammal készül a Basemark és a Crytek

A Basemark és a Crytek bejelentette, hogy összefognak annak érdekében, hogy az iparág kapjon egy állításuk szerint hiteles VR tesztprogramot. Egy ilyen szoftver fejlesztését már a Futuremark is bejelentette, amely VRMark néven jön, de a Basemark mindig is olyan koncepcióban dolgozott, hogy valós játékokhoz használt motort licenceltek, és arra építették fel a csomagjukat. A Basemark X tesztprogram például a Unity videojáték-motort használja, de a vállalat úgy döntött, hogy a virtuális valóság tesztelésére jobb ötlet a CryEngine-t használni, amelybe egyébként a Crytek már beépítette ezt a funkciót, de a támogatás minősége még fejlődni fog.

Hirdetés

A Basemark annyit elárult a tervezett, egyelőre hivatalos nevet nem viselő tesztprogramról, hogy a Microsoft DirectX 12-es API-jára épül, Full HD-nél nagyobb felbontást is támogat, illetve több VR platformot is kezel, köztük az Oculus, a Valve és a StarVR csomagját, de ez a lista szintén bővülni fog.


[+]

A tesztprogramon belül mérhető lesz a bementi és kimeneti késleltetés, a hardver teljesítménye, illetve a virtuális valósághoz elengedhetetlenül szükséges térhangzás terhelése. Persze utóbbi kiváltható különböző célhardverekkel, amit valószínűleg szintén tud ellenőrizni a program. Ezek mellett mérhető a memóriahasználat, illetve később kiegészül még a rendszer a képminőség ellenőrzésével, illetve egy HDR teszttel.

Azt sajnos még nem tudni, hogy a tesztprogram pontosan mikor jelenik meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés