Sokat fog fizetni a Vizio a tv nézők kukkolásáért

A vállalat monitorozta a vásárlók szokásait, csak épp nem volt engedélyük a kémkedéshez.

Hirdetés

Időről-időre felröppen a pletyka, hogy a tévégyártók engedély nélkül monitorozzák a felhasználók tartalomfogyasztási szokásait, tehát azután kémkednek, mit néznek, milyen internetes appokat töltenek le, milyen médiafájlokat játszanak le a készüléken.

Vizio tv
Vizio tv [+]

Ez nyilván a részükről egy érthető lépésnek tűnik, hiszen így olyan információk birtokába jutnak, amelyek segítséget nyújtanak a későbbi fejlesztésekben, irányt mutatnak azzal kapcsolatban, hogy merre felé kell elindulni a jövőben. Viszont a dolog ettől még durva beavatkozás a magánszférába, és pont emiatt illegális.

Erre az útra lépett a közelmúltban az elsősorban az Egyesült Államokban vitézkedő Vizio is, de csúnyán lebuktak. Azzal próbáltak védekezni, hogy az adatokhoz illetéktelenek nem férhettek hozzá, és egyébként is teljesen anonim volt minden. Ez nem igazán hatotta meg a Szövetségi Kereskedelmi Bíróságot (Federal Trade Commission), és 2,2 millió dolláros büntetést szabott ki a vállalatra. Ebbe a Vizio nyilván nem fog belebukni, de ez azért már akkora összeg, ami senkinek sem esik jól, és komoly figyelmeztetés lehet a többi piaci szereplőnek is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vizio

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés